Artist Name
Róisín Murphy
web link web link web link web link web link web link
heart icon off (0 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 100%

Members
members icon 1 Female

Origin
flag Arklow, Ireland

Genre
genre icon Electronic

Style
style icon Rock/Pop

Mood
---

Born

born icon 1973

Active
calendar icon 1995 to Present...

Cutout
artist cutout

Current Record Label

artist logo


heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Róisín Murphy - Overpowered
4 users heart off Róisín Murphy - You Know Me Better
4 users heart off Róisín Murphy - Let Me Know
4 users heart off Róisín Murphy - Dear Miami
4 users heart off Róisín Murphy - Ruby Blue


youtube icon Music Video Links
youtube thumb
Ten Miles High



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Róisín Murphy er en irsk sanger-låtskriver og plateprodusent kjent for sin eklektiske musikkstil og hennes særegne, hese stemme. Hun ble født 5. juli 1973, i Arklow, County Wicklow, Irland, og vokste opp i Manchester, England.

Róisín Murphy oppnådde først internasjonal berømmelse på 1990-tallet som den ene halvparten av det britisk-irske triphop-duoen Moloko med sin daværende partner Mark Brydon. Duoen var kjent for sin nyskapende lyd som blandet elektronisk musikk med elementer av triphop, dans og funk. Deres største hit, "Sing It Back", oppnådde internasjonal anerkjennelse og har siden blitt covret og remikset av mange artister.

Etter Molokos vennlige splitt i 2003, påbegynte Murphy en solokarriere og etablerte seg som en kritikerrost soloartist. Hennes debutalbum, "Ruby Blue," ble sluppet i 2005 til positive anmeldelser. Albumets genre-blandende stil, med en miks av pop, elektronisk og jazz-elementer, signaliserte den allsidige og eksperimentelle veien Murphys musikk skulle ta i hennes solokarriere.

Hennes andre album, "Overpowered" (2007), markerte en overgang mot en mer danserettet lyd. Til tross for den kommersielle underytelsen, ble albumet rost av kritikere for sin fusjon av pop, disco og house-musikk, og Murphys låtskrivingstalent.

Kjent for sin unike visuelle stil, regisserte og produserte Murphy musikkvideoene for albumets singler, og befestet hennes status som en multitalentfull artist. Albumets tittelspor og "Let Me Know" ble populære dansehits.

Murphys påfølgende album, inkludert "Hairless Toys" (2015) og "Take Her Up to Monto" (2016), fortsatte å utfordre grenser, med en blanding av disco, elektronisk, pop og avantgarde-musikk. Hennes distinkte stil og varierte register har bekreftet hennes rykte som en fryktløs og kreativ artist.

Hennes femte studioalbum, "Róisín Machine" (2020), er muligens hennes mest dansesentriske arbeid til dags dato. Albumet er en mesterlig blanding av elektronisk, house og disco som mottok utbredt kritisk anerkjennelse, og ytterligere befestet Murphys status som en unik og banbrytende skikkelse i den elektroniske musikkverdenen.

Róisín Murphys karriere, både som en del av Moloko og som en soloartist, har vært preget av en vilje til å eksperimentere og utfordre grensene for musikksjangere. Med hennes særegne stemme og kreative visjon, har hun satt et uutslettelig merke på musikkbransjen. Hun fortsetter å inspirere med sine banebrytende lyder og sin lidenskap for kunstnerisk utforskning.
wiki icon

Wide Thumb
wide thumb


Clearart
artist clearart


Fanart

fanart thumb

Banner
artist banner


User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by zag
21st Sep 2023

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon