Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Releases view

Stickup (2019)

Balance (2019)

Embrace (2015)

Intense (2013)

Mirage (2010)

Imagine (2008)

Shivers (2005)

76 (2003)


Members
1 Male

Origin
Leiden, Netherlands

Genre
Trance

Style
Electronic

Mood
Excitable

Born

1976

Active
1996 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
5 x Armin van Buuren - Burned With Desire
5 x Armin van Buuren - Shivers
5 x Armin van Buuren - This Is What It Feels Like
5 x Armin van Buuren - In and Out of Love
4 x Armin van Buuren - Another You


Music Video Links (YouTube)

Yet Another Day

Going Wrong

Feels So Good

The Sound of Goodbye (fea

Another You

Fine Without You

Full Focus

Drowning

Burned With DesireArtist Biography
Available in:
Armin (Armin Jozef Jacobus Daniël) van Buuren (Leiden, 25 december 1976) is een Nederlands dj en producer. Hij wordt gezien als een van de prominente dj's van dit moment en is vijfmaal uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Armin van Buuren groeide op in Koudekerk aan den Rijn en bracht zijn middelbareschooltijd door aan het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Van Buurens fascinatie voor muziek ontwikkelde zich al in een vroeg stadium van zijn leven. Dit had vooral te maken met zijn vader, die een fervent muziekkenner was en naar vele verschillende muziekstijlen luisterde. Behalve zijn fascinatie voor muziek ontwikkelde Van Buuren ook interesse in technologie en computers. Toen hij veertien jaar oud was, begon hij voor het eerst muziek te maken.

Gedurende zijn jeugd kon men Van Buuren op de fiets altijd aantreffen met een koptelefoon op, luisterend naar Jean Michel Jarre en Ben Liebrand-minimixes. Hij zond zelfs een demo van zijn productie naar zijn idool Liebrand, die zeer enthousiast was over de jonge Van Buuren. Mede hierdoor leerde Liebrand Van Buuren hoe een muziekstuk te produceren en te mixen. Van Buurens passie voor mixen bleef groeien. Zijn eerste baantje als dj had hij in de discotheek 'Nexus', in het derde jaar van zijn rechtenstudie in Leiden.
Ondertussen werd zijn slaapkamerstudio verplaatst naar een echte studio. De eerste tracks die hij in deze studio maakte waren Touch Me en Communication. Ook werkte hij samen met andere producers als Ferry Corsten, DJ Tiësto en Olav Basoski. Van Buuren heeft ooit in deze tijd verklaard dat men geen gevangene moet zijn van zijn eigen stijl en dat men zich constant moest verbeteren. Van Buuren wist tegelijkertijd af te studeren in de rechten.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 9 years ago
King of progressive trance!


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
19th Feb 2021

Socials


Streaming


External Links