Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Releases view

Stickup (2019)

Balance (2019)

Embrace (2015)

Intense (2013)

Mirage (2010)

Imagine (2008)

Shivers (2005)

76 (2003)


Members
1 Male

Origin
Leiden, Netherlands

Genre
Trance

Style
Electronic

Mood
Excitable

Born

1976

Active
1996 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
5 x Armin van Buuren - Burned With Desire
5 x Armin van Buuren - Shivers
5 x Armin van Buuren - This Is What It Feels Like
5 x Armin van Buuren - In and Out of Love
4 x Armin van Buuren - Another You


Music Video Links (YouTube)

In and Out of Love (feat.

Fine Without You

Going Wrong

Serenity / Hymne

Not Giving Up on Love

Drowning

Unforgivable

This Is What It Feels Lik

YoutopiaArtist Biography
Available in:
Armin van Buuren (Leiden, 1976. december 25. –) trance zenei producer és lemezlovas. Hetente jelentkező, trance rádió műsort vezet, melynek címe: A State of Trance. 2007 és 2010 között sorozatban négyszer az elektronikus zenei orientáltságú DJ Mag brit magazin Top 100 lemezlovas szavazásán a legtöbb voksot kapta. Armin Hollandiában, Leiden városában született, de Koudekerk aan den Rijnben nőtt fel.

Armin szenvedélyének, a zenének már fiatal korában átadta magát. Minden pénzét lemezekre költötte. 10 éves volt, amikor édesanyja szert tett egy számítógépre. „Kölyökként írogattam a saját Basic programjaimat, a technikáját akkor tanultam meg”. A következő állomás a barátainak készített kazetták voltak, amiket egy olcsó magnó-felszereléssel csinált meg. Mixelni is ezen kezdett el tanulni, amikor felfedezte, hogy a nagybátyja a számítógépén különböző szekvenciákkal kísérletezik. „Csodáltam, amit csinált, attól a pillanattól fogva a zeneírás rabjává váltam”.

A 90-es évek elején ugyan Armin még fiatal volt ahhoz, hogy klubokba járjon, de tudta, hogy mi szól odabent. Hiszen Hollandiában akkor már a rádiók is játszották a dance slágereket. „Azonnal beleszerettem a műfajba – ebbe a lázadó hangzásba, ami olyannyira különbözött a 80-as évek 'gyönyörű' dalaitól”. Azt mondja, hogy leginkább az elektronikus zenei úttörő Jean Michel Jarre (aki bámulatos vizuális effektjeiről és az új utat mutató szintetizátor hangzásról lett ismert) volt rá hatással, ugyanúgy mint Ben Liebrand holland producer, aki később segítette őt a mixelésben és az alkotásban is. Armin hamarosan kitört: a következetes kiállásokkal megírt számai a világon mindenütt megjelenő válogatások díszei lettek. Ráadásul a dj-meghívások is szép számmal gyülekeztek. Annak ellenére, hogy zenei pályája már ilyen fiatalon elkezdődött, Armin úgy gondolta, hogy bölcs dolog lenne valami mást is csinálni arra az esetre, ha a dj-skedés nem jönne össze. Ezért jogot kezdett tanulni. Tulajdonképpen még állásajánlatot is kapott egy joggal foglalkozó cégtől, de azt válaszolta, hogy ez nem igazán az ő területe, habár elismerte, hogy jól néz ki öltönyben…


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 9 years ago
King of progressive trance!


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
19th Feb 2021

Socials


Streaming


External Links