Artist Name
Dire Straits

(6 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
4 Male

Origin
Newcastle, England, UK

Genre
Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Good Natured

Born

1977

Active
1977 to 1995

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
7 users Dire Straits - Money for Nothing
6 users Dire Straits - Walk of Life
5 users Dire Straits - Romeo and Juliet
5 users Dire Straits - Sultans of Swing
4 users Dire Straits - Brothers in Arms


Music Video Links

Lady Writer

Down to the Waterline

Money for Nothing

Heavy Fuel

Where Do You Think You're

Romeo and Juliet

Money for Nothing

Expresso Love

Sultans of SwingArtist Biography
Available in:
Dire Straits var et britisk rockeband dannet i 1977 av brødrene Mark og David Knopfler, John Illsley og Pick Withers. Til tross for at gruppen ble dannet i en periode hvor punkrocken regjerte, arbeidet de innen konvensjonen av klassisk rock, dog med et nedtonet lydbilde som appellerte til det moderne publikumet fordi de var lei overprodusert stadionrock fra 1970-tallet. I bandets tidlige dager spurte Mark Knopfler pubinnehavere om de kunne senke volumet til forsterkerne slik at gjestene kunne konversere mens bandet spilte. Til tross for denne noe merkelige og ydmyke innfallsvinkelen til rock and roll, kom Dire Straits til å bli en veldig suksessfull gruppe.

Dire Straits spilte inn og ga ut sitt første album med samme navn i 1978, uten nevneverdig suksess. Fem måneder senere ga de ut en singel med låten «Sultans of Swing», som ble en populær listeklatrer og dermed gjorde at salget av albumet tok av. Deres andre album Communiqué (1979) fulgte etter, og begge albumene har det karakteristiske rolige lydbildet. Det tredje albumet Making Movies (1980) hadde med keyboardspilleren Roy Bittan, kjent fra Bruce Springsteens band, og markerte en forflytning mot komplekse arrangementer og produksjoner, musikalske kjennemerker som skulle fortsette gjennom gruppens karriere.

Bandets utgivelse av Brothers in Arms (1985) ble en internasjonal suksess og fikk flere hitsingler, inkludert «Money for Nothing», som ble deres første musikkvideo som ble spilt på MTV i Storbritannia. Låten var forøvrig skrevet av Knopfler/Sting og sistnevnte synger de høye partiene gjennom hele sangen.

Den kommersielle suksessen av Brothers in Arms ble godt hjulpet av å være en av de første digitale innspillingene og for å være produsert for det da nye formatet CD, noe som gjorde albumet til et ikon blant den nye teknologien i det begrensede landskapet som formatet utgjorde. Videre bidro det nye formatet til at Knopflers nøyaktige produksjonsverdier på tidligere album, fikk fansen til å kjøpe hele katalogen. Delvis som et resultat av dette, og en suksessfull opptreden på Live Aid, ble Dire Straits en av verdens største salgsuksesser i midten av 1980-årene. Populariteten til bandet strekker seg lenger enn Storbritannia og USA — i mange andre deler av verden som inkluderer India, sørøst-Asia og Afrika, er Dire Straits et av de mest kjente av de vestlige gruppene.

En lang periode med inaktivitet fulgte etter suksessperioden og i løpet av de neste seks årene var de eneste utgivelsene noen samlealbum og livealbum. Gruppens siste studioalbum, On Every Street (1991), ble utgitt til blandet mottagelse og moderat salgssuksess. I ettertid avslo countrymusikeren og sangeren Vince Gill, (som sang bakgrunnsvokal på albumet), tilbudet om å bli fullt medlem av gruppen. Mark Knopfler ville senere konsentrere seg om soloprosjekter og filmmusikk.

Dire Straits valgte å oppløse seg i 1995 etter utgivelsen av albumet Live at the BBC, siden alle de ni medlemmene holdt på med separate prosjekter. Bandets medlemsrekke har forandret seg siden oppstarten, med bare Mark Knopfler og John Illsley som faste medlemmer. Knopfler forble den primære kraften bak bandet og skrev mesteparten av sangene.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

docwra says: 9 years ago
Too young to have enjoyed them but I remember my Dad listening to them during the 80s at full volume


Status
Unlocked
Last Edit by Axel1105
27th Jun 2022

Socials


Streaming


External Links