Artist Name
Dire Straits

(6 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
4 Male

Origin
Newcastle, England, UK

Genre
Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Good Natured

Born

1977

Active
1977 to 1995

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
7 users Dire Straits - Money for Nothing
6 users Dire Straits - Walk of Life
5 users Dire Straits - Romeo and Juliet
5 users Dire Straits - Sultans of Swing
4 users Dire Straits - Brothers in Arms


Music Video Links

Heavy Fuel

Sultans of Swing

Expresso Love

So Far Away

Money for Nothing

Love Over Gold

You and Your Friend

You and Your Friend

Heavy FuelArtist Biography
Available in:
A Dire Straits egy brit rockegyüttes volt, amelyet Mark Knopfler énekes-gitáros alapított 1977-ben. Az első formáció további tagjai voltak: David Knopfler (gitár), John Illsey (basszusgitár) és Pick Withers (dob). Bár az együttes a punk rock fénykorában alakult, mégis a klasszikus rockzene keretein belül működtek, olyan lecsupaszított hangzással, amely a modern, az arena rock túlprodukáltságába beleunt hallgatóközönségnek szólt. David és Mark a korai időszakukban a kocsmatulajdonosokat megkérték, vegyék le az együttes hangerejét, hogy a közönség tudjon egymással beszélgetni, miközben az együttes játszik – ez a fajta félrehúzódó magatartás szokatlan volt a rockzenében, ennek ellenére hamar sikeressé váltak világszerte. Több mint 120 millió lemezt adtak el.
Az együttes legismertebb slágerei: Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Private Investigations, Money for Nothing, Walk of Life és Brothers in Arms. 1978-ban a Basing Street stúdióban (a mai Sarm West stúdió) vették fel az első albumukat, a Dire Straits-et, összesen 12 500 font költséggel. Az Angliában a Phonogram gondozásában megjelent anyag felkeltette az amerikai Warner Bros. kiadó egyik munkatársának, Karin Bergnek a figyelmét. Ő úgy érezte, hogy ez a fajta zene sikeres lehet Amerikában, de a vezetőségből csak egy ember értett egyet vele. Angliában is nehézkes volt az indulás, mert a dalaik nem kaptak rádióidőt. A Warner vezetőségét végül mégis sikerült meggyőzni, és az album később platinalemez lett. A lemezről kivett Sultans of swing kislemez is meglepően sikeres lett, Amerikában a 4., Angliában a 8. helyet érte el a slágerlistán.
1979-ben megjelent második albumuk, a Communiqué. Az előző albumhoz hasonló lecsupaszított, klasszikus rockzene jellemezte. Ezektől az évektől kezdett az együttes felállása szinte folyamatosan változni, csak két alapító tag, Mark Knopfler és John Illsey tartott ki egészen 1993-ig.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

docwra says: 9 years ago
Too young to have enjoyed them but I remember my Dad listening to them during the 80s at full volume


Status
Unlocked
Last Edit by Axel1105
27th Jun 2022

Socials


Streaming


External Links