Artist Name
S10
web link web link web link
heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 50%

Album Releases refreshview
album thumb
Snowsniper (2019)


Members
members icon 1 Female

Origin
flag Hoorn, The Netherlands

Genre
genre icon Hip-Hop

Style
---

Mood
---

Born

born icon 2000

Active
calendar icon 0 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
No loved tracks found...

youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
De in 2000 geboren Stien den Hollander vertelt door middel van rap, zang en spoken wordt haar meest persoonlijke verhalen. Op eerder uitgebrachte releases ‘Lithium’ en ‘Antipsychotica’ sprak S10 nog over stemmen in haar hoofd en suïcidale gedachtes. Nu staan haar teksten nog steeds dicht bij haar zelf, maar gaan nu meer over onderwerpen als verlatingsangst en liefde.

EP ‘Lithium’ werd al “de eerlijkste hiphop-plaat van het jaar” genoemd. Na haar debuutalbum ‘Snowsniper’, noemde de Volkskrant S10 “de meest oorspronkelijke stem in de hedendaagse Nederlandse hiphop”. Het album is door 3voor12 benoemd tot het Album van de Week en daarnaast door de NRC betiteld als “een juweel van een debuut”.

Het duurde daarom ook niet lang voordat S10 werd genomineerd voor een Edison in de categorie ‘Alternative’.

Haar sound kent heel wat belangrijke basiselementen van hiphop, maar in werkelijkheid maakt ze meer gebruik van haar beladen zangstem dan dat ze rapt. De producties op het album kennen krachtige kicks en 808’s in combinatie met duistere en psychedelische melodieën. S10 brengt met ‘Snowsniper’ een nog ongekende sound dat genres overstijgt.

Live is S10 indringend, maar ook dansbaar. Haar show op Noorderslag 2019 werd uitgeroepen tot #10 van de beste 25. Ook stond ze al voor 6,5 duizend man in een uitverkochte AFAS Live als opener voor Kraantje Pappie en was festivalzomer ’19 gevuld met o.a. WOO HAH!, Into The Great Wide Open, Paaspop en Dauwpop.

Op uitnodiging van Wende trad S10 op in Koninklijk Theater Carré Amsterdam, tijdens Wende’s Kaleidoscoop. De Volkskrant noemde het duet van Wende en S10 “het hoogtepunt van de avond”. Na eerder al een eigen show in Melkweg Amsterdam te hebben uitverkocht, ging in najaar 2019 haar eerste landelijke headline tour langs Rotterdam, Tilburg, Groningen en Nijmegen. Ook de aangekondigde headline show in De Waalse Kerk, Amsterdam op 5 maart ’20 was binnen een dag uitverkocht.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart

fanart thumb

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by bob
28th Apr 2022

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon