Artist Name
Honeybeast
web link web link web link
heart icon off (0 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 50%

Album Releases refreshview
album thumb
A legnagyobb hős (2014)


Members
members icon 6 Mixed

Origin
flag Budapest, Hungary

Genre
genre icon Pop

Style
---

Mood
---

Born

born icon 2011

Active
calendar icon 2011 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Honeybeast - A legnagyobb hős
4 users heart off Honeybeast - Maradok
4 users heart off Honeybeast - Egyedül


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Az - akkor még - Honey Bee zenekar 2005-ben alakult Szegeden a Smarties nevű formáció utódjaként, Bencsik-Kovács Zoltán (Aquarell), Tatár Árpád (Sedative, Heaven's Drink) és Czutor Anett (Nyers) kiválásával. Hamarosan csatlakozott hozzájuk Kiszin Miklós basszusgitáros (Ganxsta Zolee és a Kartel, Kelemen Kabátban), Kovács Tamás dobos (Nevergreen, Dystopia) és Hodászi Klára (Nox, Zanzibar, Janicsák Veca) hegedűs-vokalista, így alakult ki az első felállás.

Az első három év tehetségkutatózással telik, a zenekar minden létező díjat megnyer. Így ismerkednek meg Madarász Gábor gitáros-producerrel, akivel elkészítik a későbbi Parazita album három dalát, majd leszerződnek az FF Film & Music-hoz. 2009-ben a zenekar HoneyBeastre változtatja a nevét, Ritzel Ani (Dharma) személyében új vokalista érkezik és megjelenik a Parazita című kétnyelvű duplaalbum. A címadó dalhoz készült klipre - melynek érdekessége, hogy másfélszeres tempóban, visszafelé lett leforgatva, így a teljes zenekarnak meg kellett tanulnia a számot másfélszeres tempóban, visszafelé - felfigyel az MTV Hungary, a dalt játssza az MR2-Petőfi Rádió. A Weekdeays című dal egy külföldi, főleg amatőr zenekarokat felsorakoztató oldalon (a tagok szavazata alapján) hónapokig vezeti a slágerlistát.

Az első igazi átütő sikert 2010-ben a Portugál című dal hozza meg: az MR2-Petőfi Rádió Top 30-as listáján a harmadik helyig jut, a klip YouTube-on több százezres nézettséget ér el.

2011 a nagy változások időszaka: Kiszin Miklós a Ganxsta Zolee és a Kartelben basszusgitározik tovább, helyére Lázár Tibor kerül. A zenekar egy billentyűs-vokalistával is kiegészül Kővágó Zsolt személyében, Czutor Anett énekesnőt pedig a rendkívül sokoldalú, korábban death metal frontember és a Balkán Fanatikban rappelő, majd a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeként profi jazz-énekesnővé avanzsáló Tarján Zsófia váltja (itt, a Póka Egon vezette intézményben ismerkednek meg Kővágó Zsolttal, így kerül Zsófi a HoneyBeast élére). 2012-ben Hegyi Olivér kézzel rajzolt animációs klipet készít az Isten álma című dalra, melyet nagy sikerrel játszik az MTV, a számot az MR2-Petőfi Rádió. A 2013-ban megjelenő legújabb daluk a Portugál folytatásának is tekinthető, erősen közéleti témájú Maradok, mely azonnal nagy sikert arat a rajongók körében, és jelölik a 2014-es Fonogram díjra "az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele" kategóriában.

A zenekar "A legnagyobb hős" című dala a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar selejtezőjén a 435 pályázó közül a legjobb 30-ba, ezáltal A Dal c. műsorba kerül, és három adáson át közönségszavazással a döntőig, a legjobb 8-ig jut, ahol azonban a zsűri már nem ad lehetőséget a legjobb 4-be, és ezáltal az Eurovíziós Dalversenybe kerülésre. Ettől függetlenül az év egyik legnagyobb slágerévé válik: a MAHASZ 2014-es eladási toplistáján az első helyig jut, YouTube-on több milliós nézettséget ér el és rotációba kerül a Class FM-en és a legtöbb magyar zenei rádióadón.

2014 őszén jelenik meg a zenekar második nagylemeze A legnagyobb hős címmel a Gold Record gondozásában, rajta 12 dallal, köztük az Egyedüllel, melyet az X-Faktor extra produkciójaként mutatnak be, és amely a zenekar második legnépszerűbb és legismertebb dalává válik. A Maradok című Fonogram-jelölt szerzeményt is ekkor fedezi csak fel a magyar rádiók többsége, A legnagyobb hőssel és az Egyedüllel együtt így három daluk fut párhuzamosan kiemelt rotációban a kereskedelmi rádiókban. A Honeybeast turnéra indul, több, mint száz koncertet adnak 2014-15-ös időszakban. 2015-ben jelölik újabb Fonogram díjra az év dala kategóriában A legnagyobb hőssel. Ugyanebben az évben Bencsik Kovács Zoltánt Artisjus-dijban részesítik.

Harmadik nagylemezük Bódottá címen jelenik meg, melynek albumbemutató koncertjén a zenekar megkapja A legnagyobb hősért járó Aranylemezt. A lemez Hetes című dala a Petőfi rádió 29. helyén nyitott, és eljutott a 2. helyig.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart

transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by olympia
19th Oct 2017

Socials
social icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon