Artist Name
a balladeer
web link web link
heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 30%

Members
1

Origin
---

Genre
---

Style
---

Mood
---

Active
calendar icon ---Present...

Cutout
transparent
heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off a balladeer - Swim With Sam
4 users heart off a balladeer - Fortune Teller
4 users heart off a balladeer - Summer
4 users heart off a balladeer - Robin II
4 users heart off a balladeer - All I Wanted


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
a balladeer was een band uit Amsterdam, maar is tegenwoordig het muzikale alter ego van zanger en liedjesschrijver Marinus de Goederen.

De band won eind 2002 de 3FM BuZz Award en het jaar erop de publieksprijs in de finale Singer-songwriter van de Grote Prijs van Nederland. Hierna verzorgde de band tal van voorprogramma's voor onder meer Saybia, BLØF, Keane en Silkstone. Begin 2004 kwam a balladeer met de eerste ep Rumor Had It. De ep, met daarop vier liedjes, waaronder de titelsong en They've Shut Down Marks & Spencer (over het gelijknamige warenhuis), kreeg lovende kritieken (zo omschreef OOR de ep met de woorden: "om te janken, zo mooi") en veel airplay op diverse landelijke radiostations. In 2005 bevond de band zich met BLØF-bassist Peter Slager en Nick Drake-arrangeur Robert Kirby in de Belgische ICP-studio's te Brussel voor het debuutalbum, getiteld Panama, dat op 5 mei 2006 bij EMI Music verscheen. Swim with Sam was de eerste single van het album en werd ten gehore gebracht op diverse radio- en televisiestations. Het album kwam de Album Top 100 binnen op positie 30.

Op 8 september 2006 verscheen de tweede single van a balladeer, 'Fortune Teller'. Dit nummer werd opnieuw gemixt door producer Gordon Groothedde (Intwine, The Sheer en IOS) en haalde uiteindelijk de Top 20 van de Mega Top 50. Een dag later stond de band in het voorprogramma van het 1000e concert van BLØF.

Begin 2007 won a balladeer een Zilveren Harp. Op 8 februari 2007 kwam de derde single van het album, Panama, uit op drie verschillende dragers (cd-single, maxisingle, inclusief het nog niet eerder uitgebrachte Caretaker, en 7"-vinyl) en als downloadbare muziek. Ook Robin II weet de Top 20 van de Mega Top 50 te halen.

Op 29 augustus 2008 verscheen het tweede album van a balladeer: Where Are You, Bambi Woods?. Het album leverde de band een Edison-nominatie op.

In februari 2010 verscheen de intieme singer-songwriterplaat Sorry, kid. onder de naam mr. a balladeer. Het laatste concert van gitarist Erik Meereboer was op 1 maart van dat jaar. Tijdens het optreden filmt het publiek in de Kleine Komedie beelden voor de Amerikaanse single 'Oh, California'. In 2012 namen Marinus en Tijs I Can't Keep Track of Each Fallen Robin op in de studio van producer Reyn Ouwehand.

Het album A Wolf at the Door verscheen 11 maart 2016 en werd voorafgegaan door de gelijknamige single. De tweede single is openingstrack 'Incompatible'. Op de derde single 'Mob Wife' (2017) is Sarah Bettens van K's Choice te horen. In oktober 2017 haalde a balladeer via crowdfunding in slechts drie dagen genoeg geld op voor zijn kerstalbum December. Het album bevat negen eigen liedjes. De videoclip voor 'Let It Snow' bestaat uit veertig jaar oud 8mm-filmmateriaal dat decennialang in een doos op zolder had gestaan.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by LastDance
21st Feb 2019

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon