Artist Name
Megadeth

(5 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
4 Male

Origin
San Francisco, USA

Genre
Thrash Metal

Style
Metal

Mood
Angry

Born

1983

Active
1983 to Present...

Cutout


Current Record Label




Most Loved Tracks
5 users Megadeth - Symphony of Destruction
5 users Megadeth - Hangar 18
5 users Megadeth - Peace Sells
4 users Megadeth - Symphony of Destruction
4 users Megadeth - Tornado of Souls


Music Video Links

Holy Wars... The Punishme

Sweating Bullets

Go to Hell

Die Dead Enough

Whose Life (Is It Anyways

Moto Psycho

Lying in State

Peace Sells

Super Collider



Artist Biography
Available in:
A Megadeth egy amerikai thrash metal együttes, melynek vezetője az alapító, gitáros, frontember, dalszerző Dave Mustaine. Az együttes 1983-ban alakult, miután Mustaine távozott a Metallicából.

Mint az amerikai thrash metal mozgalom egyik úttörő együttese, a Megadeth az 1980-as években szerzett nemzetközi hírnevet, de folyamatos tagcserék sújtották, részben a tagok közismert kábítószerproblémái miatt. A megtisztulást és a stabil felállást követően a Megadeth platina és aranylemezek sorát jelentette meg, köztük a Grammy-díjra jelölt, 1992-es, dupla-platina Countdown to Extinction nagylemezt. A Megadeth 2002-ben oszlott fel, miután Mustaine komoly idegkárosodást szenvedett a bal karjára, de az átfogó fizikoterápiának köszönhetően 2004-ben Mustaine újjáalakította az együttest, és kiadta a The System Has Failed albumot, amely a Billboard 200-as albumlistájának 18. helyén debütált. Ezt követte a 2007-es United Abominations nagylemez, amely ugyanezen a listán a 8. helyen startolt. Legutóbbi albumuk 2009-ben jelent meg Endgame címmel, ami a Billboard 200-as listáján a 9. helyen startolt.

A Megadeth jellegzetes gitárstílusáról ismert, gyakran használnak komplex, bonyolult zenei átkötéseket és váltásokkal teli gitárszólókat. Mustaine szintén ismert sajátos „vicsorgó” énekstílusáról, akárcsak visszatérő dalszövegtémáiról, mint a politika, háború, függőség és emberi kapcsolatok.

Mint a kereskedelmileg egyik legsikeresebb heavy metal zenekar, a Megadeth több mint 50 millió albumot adott el világszerte,[5][6] és hét egymást követő alkalommal jelölték Grammy-díjra a Best Metal Performance (kb. Legjobb metal dal) kategóriában. A 23 aktív év alatt a Megadeth-nek 20 hivatalos tagja volt, de a zenekar motorja, fő dalszerzője és egyetlen eredeti tagja mindig Dave Mustaine maradt. A Megadeth-t a Metallicaval, a Slayerrel és az Anthrax-szel együtt mint a thrash metal „nagy négyesét” tartják számon.


Wide Thumb


Clearart


Fanart



Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by jackyboo
28th Jan 2023

Socials


Streaming


External Links