Artist Name
Epica

(4 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
6 Mixed

Origin
Reuver, Netherlands

Genre
Symphonic Metal

Style
Metal

Mood
Smooth

Born

2003

Active
2003 to Present...

Cutout

Most Loved Tracks
4 x Epica - Sensorium
4 x Epica - Sensorium
4 x Epica - Sensorium
4 x Epica - Never Enough
4 x Epica - Never Enough


Music Video Links (YouTube)

The Phantom Agony

Cry for the Moon (The Emb

Storm the Sorrow

Sancta terra

Feint

This Is The Time

Beyond the Matrix

The Skeleton Key

Edge of the BladeArtist Biography
Available in:
Az Epica holland szimfonikus metal együttes, amelyet 2002-ben alapított Mark Jansen az After Forever együttesből való távozása után. Számaikban sokszor foglalkoznak filozófiai témákkal, megjelennek benne a tudomány és a vallás elemei éppúgy, mint a világ aktuális eseményei.

2003-ban jelent meg debütáló albumuk, a The Phantom Agony a Transmission Records kiadásában. Ezt 2005-ben a Consign to Oblivion követte, ami a holland lemezeladási listák 12. helyén nyitott. A Transmission Records csődje után a Nuclear Blast kiadóhoz igazoltak és 2007-ben kiadták harmadik stúdióalbumukat The Divine Conspiracy címmel, ami már a 9. helyet érte el Hollandiában. 2009-ben a Design Your Universe egész Európát tekintve kedvező helyen nyitott a lemezeladási listákon, ezen felül pedig kritikai fogadtatása is pozitív volt. Az ötödik stúdióalbumuk, a Requiem for the Indifferent szintén jó kritikai visszhangra talált, nemzetközi szinten is sikereket értek el vele, az amerikai Billboard 200 listán a 104., a japán Oriconon pedig a 172. helyen nyitott.

2013. március 23-án ünnepelte a zenekar fennállásának 10. évfordulóját egy nagyszabású élő koncerttel. A Retrospect elnevezésű esemény Eindhovenben került megrendezésre, ahol a miskolci Reményi Ede Kamarazenekar és a Miskolci Nemzeti Színház kórusa kísérte őket, hasonlóan korábbi miskolci fellépésükhöz, ahol a The Classical Conspiracy című albumukat is rögzítették. A vendégelőadók között szerepelt továbbá Floor Jansen és Ad Sluijter korábbi Epica tag, valamint Jeroen Simons és Yves Huts. A show alkalmával megerősítették az arról készült felvételek DVD-n való megjelenését.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by Mcksp
29th May 2021

Socials


Streaming


External Links