Artist Name
Dream Theater

(5 users)


Members
5 Male

Origin
Massachusetts, USA

Genre
Progressive Metal

Style
Metal

Mood
---

Born

1986

Active
1986 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
5 x Dream Theater - Pull Me Under
5 x Dream Theater - Another Day
4 x Dream Theater - Take the Time
4 x Dream Theater - Pull Me Under
4 x Dream Theater - Pull Me Under


Music Video Links (YouTube)

Pull Me Under

Constant Motion

Another Day

On the Backs of Angels

The Enemy Inside

The Looking Glass

The Dark Eternal NightArtist Biography
Available in:
Dream Theater er et amerikansk progressiv metal-band som ble dannet ved Berklee College of Music på midten av 1980-tallet. Senere har de blitt et av de mest populære bandene innenfor sjangeren siden den progressive rockens gullalder midt på 1970-tallet. Deres mestselgende album, Images and Words fra 1992, solgte til gull og blir ansett som en milepæl i utviklingen av sjangeren. Bandet blir ofte referert som det største og viktigste innen progressiv metal.

Bandet er godt kjent for enkeltmedlemmenes tekniske dyktighet, og har vunnet mange priser fra forskjellige musikkmagasiner. Av de samme grunnene blir de imidlertid ofte sett på av kritikere som en «pompøs» rockegruppe som setter fart og teknikk i høysetet. Trass i dette, er de høyt respektert av mange av de største navnene innen rock og metal, noe som har ført til mange samarbeid mellom gruppens medlemmer og andre kjente musikere. Et godt eksempel er at gitarist John Petrucci ble med som tredje gitarist på G3-turné med Steve Vai og Joe Satriani. Her følger han i fotsporene til Eric Johnson, Robert Fripp, Yngwie Malmsteen og andre innflytelsesrike gitarister. Jordan Rudess ble tatt opp til The Juilliard School allerede som 9-åring, og studerte klassisk pianomusikk før han fikk interesse for rock, synth og populærmusikk.

Dream Theater er også kjent for sin musikalske allsidighet og den store spennvidden på sjangre de har vært innom i sin karriere, noe som har gjort det mulig for dem å turnere med et ganske spredt utvalg av band. Noen av de mer nevneverdige turnépartnerne inkluderer Deep Purple, Emerson, Lake & Palmer, Iron Maiden, Joe Satriani, King's X, Marillion, Megadeth, Pain of Salvation, Porcupine Tree, Queensrÿche, Spock's Beard, Yes, Symphony X, Opeth.
Innhold


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
19th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links