Artist Name
Kanye West
(2 users)

Data Complete
90%

Members
1 Male

Origin
Chicago, Illinois, USA

Genre
Hip-Hop

Style
Urban/R&B

Mood
Confrontational

Born

1977

Active
1996 to Present...

Record Label

Def Jam RecordingsMost Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Kanye Omari West (Atlanta, 8 juni 1977) is een Amerikaans producer, rapper, film regisseur, songwriter en mode ontwerper.
West begon zijn carrière als co-producer van een aantal nummers op het album Harlem World van Ma$e. Naam maakte hij echter met het produceren van het album The Blueprint van Jay-Z in 2001. Hij viel op bij Roc-A-Fella Records, waar hij reeds bezig was met het opnemen van solo-projecten, waardoor hij uiteindelijk een contract zou krijgen. Een bijna fataal auto-ongeluk zorgde echter voor het echte begin van zijn solocarrière. West had door het ongeluk zijn kaak op drie plaatsen gebroken en dat is nog goed te horen op het debuutalbum The College Dropout.[bron?] Zijn debuutsingle Through the Wire gaat over het ongeluk.

Na zijn debuutalbum maakte hij een carrièrebloei mee, zowel solo als rapper, met name in zijn thuisland, als producer, waarbij de hits elkaar snel opvolgde: Jay-Z's Izzo (H.O.V.A.), Alicia Keys' You Don't Know My Name en Ludacris' Stand Up. Kanye West is geboren in Atlanta en opgegroeid in Chicago (Chi-town).

Op 11 november 2007 overleed zijn moeder, Donda West, op 58-jarige leeftijd, tijdens een borstcorrectie. West toerde op het moment dat hij zijn moeder verloor. Hij barstte in huilen uit op het podium tijdens het nummer Hey Mama.[1].

Op 11 september 2008 werd West aangehouden na het vernielen van een camera en een aanval op een fotograaf. Ook zijn bodyguard werd aangehouden na het in elkaar slaan van een cameraman. Een dag erna werd hij vrijgelaten.

Tijdens de MTV Video Music Awards op 13 september 2009 kwam West op het podium op het moment dat Taylor Swift haar award voor Best Female Video in ontvangst nam. Hij pakte de microfoon uit haar handen om te verkondigen dat Beyoncé's videoclip voor Single Ladies (Put a Ring on It), "een van de beste video's ooit" was. Hierna gaf hij de microfoon terug aan Swift, die helemaal de draad kwijt leek en haar ontvangstspeech niet kon beëindigen nadat West negatieve reacties uit het publiek kreeg.[2] Later verontschuldigde hij zich op zijn blog en tijdens verscheidene televisieshows, en op zijn live-cd VH1 Storytellers. Kanye West zong onder andere ook mee op "Hurricane" van 30 Seconds to Mars. Dit kwam niet op het This Is War-album van 30 Seconds to Mars vanwege onenigheid tussen de platenmaatschappijen.

Op 30 december 2012 liet hij tijdens zijn concert in Atlantic City weten dat zijn vriendin Kim Kardashian zwanger is van hun eerste kindje.[3] Op 15 juni 2013 werd West vader van een dochter genaamd North West. Op zaterdag 24 mei 2014 stapte hij in het huwelijksbootje met Kim Kardashian in Forte di Belvedere in Florence.[4]


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

AnjoMan says: 5 years ago
Seems like there are better headshots of kanye out there that could be used, e.g. http://www.google.ca/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.papermag.com%2F2015%2F02%2Fwhats_up_with_kanye_wests_new.php&ei=8-LsVI-tKsGcNvyZhLAP&bvm=bv.86475890,d.eXY&psig=AFQjCNEwXXgEUfxwGVri7IF11FbN90DZww&ust=1424897059905107


Status
Unlocked
Last Edit by zag: 10/Nov/19

External Links