Artist Name
Kraftwerk
(1 users)

Data Complete
90%

Members
4 Male

Origin
Dusseldorf, Germany

Genre
Electronic

Style
Electronic

Mood
High

Active
1970 to Present...

Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Kraftwerk is een Duitse band uit Düsseldorf die in 1970 opgericht is en nog steeds actief is. Zij hadden een grote invloed op de ontwikkeling van de elektronische muziek. In 1970 brachten Ralf Hütter en Florian Schneider-Esleben (1947-2020) - toen nog onder de naam Organisation - het album Tone float uit. Een half jaar later werd de naam veranderd in Kraftwerk. In eerste instantie concentreerde de groep zich meer op avant-gardemuziek, later pas op elektronica en het maken van eigen, elektronische instrumenten waaronder speciale drummachines waar Florian Schneider patenten op heeft. Tussen 1970 en 1973 had de groep verschillende bezettingen, in 1972 is zelfs Ralf Hütter even uit de groep gestapt. In 1973 maakten ze met zijn tweeën een lp (Ralf + Florian), om vanaf 1974 langzaamaan de groep te vormen waarmee ze jaren bekend zijn geweest: Ralf Hütter, Florian Schneider, Karl Bartos en Wolfgang Flür.
De doorbraak voor Kraftwerk kwam in 1974 met het album Autobahn, waarbij voor het eerst gebruik werd gemaakt van de Minimoog, zeker in die tijd een extreem duur apparaat. De 22 minuten durende, gelijknamige openingstrack belandde wereldwijd in de hitparades en was een duidelijk teken dat synthesizers niet meer waren weg te denken uit de muziek.


Kraftwerk (1976) : Ralf Hütter, Karl Bartos, Wolfgang Flür en Florian Schneider.
Ook in de daaropvolgende jaren bleven de bandleden experimenteren en op zoek gaan naar de mogelijkheden die elektronische muziek bood en tijdens optredens werd er ook geëxperimenteerd met computeranimaties. De groepsleden werden live ook vaak vervangen of "geassisteerd" door robots die voor honderd procent lookalikes waren.
Leidraad in de thematiek van de band is de fascinatie door techniek. Als albumthema kiest Kraftwerk een aspect van moderne technologie, zoals radioactiviteit, robots of automatisering, en bewerkt dat op een kenmerkende, journalistieke manier. Opmerkelijk is dat de meeste albums in eerste instantie met Duitse teksten en titels uitgebracht werden, hoewel er tegelijk of achteraf ook Engelstalige uitgaven verschenen. Kraftwerk heeft nooit echt aan een zelfde taal vastgehouden, waar nodig krijgen tracks de teksten gedeeltelijk of helemaal in het Duits, Engels, Russisch, Spaans, Frans of Japans.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by rubicon: 18/Oct/20

External Links