Data Complete
100%

Members
2 Male

Origin
London, England

Genre
House

Style
Electronic

Mood
Excitable

Born

1994

Active
1994 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
6 x Basement Jaxx - Good Luck
6 x Basement Jaxx - Red Alert
4 x Basement Jaxx - Romeo
4 x Basement Jaxx - Where's Your Head At
3 x Basement Jaxx - Do Your Thing


Music Video Links


Upcoming Live Shows
The Gloucester Green, New-Zealand, Christchurch (07/Apr/2022)
ASB Tennis Arena, New-Zealand, Auckland (08/Apr/2022)
Unknown venue, Australia, Rottnest Isl (10/Apr/2022)
Chasers Nightclub South Yarra, Australia, South Yarra (14/Apr/2022)
Fat Controller, Australia, Adelaide (15/Apr/2022)

Artist Biography
Available in:
Basement Jaxx is een Brits dj-duo, bestaand uit Felix Buxton en Simon Ratcliffe. Hun muziek kenmerkt zich door Funky bassen, salsaritmes, houselijntjes, fijne vocals en veel humor.
Basement Jaxx begon in 1994 op het Atlantic Jaxx-label en werden in kleine kring bekend met onder andere Fly life en Samba magic.

In 1999 beleefden ze hun doorbraak naar het grote publiek met het album Remedy, op het bekende XL Records-label, met daarop onder andere de hits Rendez-Vu en Red alert. Ook de opvolger Rooty uit 2001 bevatte weer diverse hits, waaronder Romeo en Where's your head at.

Eind 2003 kwam na een periode van relatieve stilte de langverwachte opvolger uit: Kish Kash, met daarop onder andere Good luck, samen met Lisa Kekaula.

In 2006 bracht het duo weer een album uit, namelijk Crazy Itch Radio, waarvan onder andere het nummer Take me back to your house werd uitgebracht. Ook speelden ze tijdens de zomer van 2006 in het voorprogramma van Robbie Williams' Europese tour Close Encounters.

Het nieuwste album wat het duo uitgebracht heeft heet Scars, en lag in oktober 2009 in de schappen. Het is wederom een samenwerkingsalbum met vele artiesten van dit moment, onder wie Santigold, Sam Sparro en Kelis, maar ook Yoko Ono doet eraan mee. De eerste single die van dit album verscheen, was het nummer Feelings Gone.

Ook maakte het duo remixen voor verschillende artiesten; Justin Timberlake, Pet Shop Boys, Daft Punk, Missy Elliott en Adele.

Op 20 juni 2009 heeft Basement Jaxx de zaterdag op TW Classic afgesloten, en op 22 augustus 2009 trad Basement Jaxx op in de Grolsch tent van Lowlands.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 7 years ago
Sure unlocked and added French version

blinkmee says: 8 years ago
Good bio, but is it possible to put the french version?


Status
Unlocked
Last Edit by jackyboo
14th Nov 2020

Socials


Streaming


External Links