Album Releases view
Higher (2022)
love (2018)
Nobody but Me (2016)
To Be Loved (2013)
Christmas (2011)
Crazy Love (2009)
Call Me Irresponsible (2007)
It's Time (2005)
Michael Bublé (2003)
Dream (2002)
BaBalu (2001)
+5 Extra releases

Data Complete
90%

Members
1 Male

Origin
Canada

Genre
Swing

Style
Rock/Pop

Mood
Dreamy

Born

1975

Active
---Present...

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Michael Bubble

Most Loved Tracks
4 x Michael Bublé - It's Beginning to Look a Lot Like Christmas
4 x Michael Bublé - Everything
4 x Michael Bublé - Home
4 x Michael Bublé - Feeling Good
3 x Michael Bublé - It's Beginning to Look a Lot Like Christmas


Music Video LinksArtist Biography
Available in:
Michael Steven Bublé (Burnaby (Canada), 9 september 1975) is een Canadees jazz-zanger en acteur. Hij is woonachtig in zowel Canada als in Italië. Bublé heeft wereldwijd meer dan 25 miljoen albums verkocht en verschillende hitsingles gehad. In Nederland was zijn grootste hit Haven't Met You Yet, die in 2009 de 4e plek in de Nederlandse Top 40 bereikte. Michael Bublé werd geboren in Burnaby, in Brits-Columbia. Tijdens zijn jeugd luisterde hij veel naar zijn opa’s jazzalbums. Op zijn website markeert hij het belang van zijn opa in het bemoedigen van zijn muzikale talenten. Hij zegt onder andere dat zijn grootvader zijn beste vriend was, en degene die de wereld van muziek opende die eigenlijk aan zijn generatie was voorbijgegaan. Door hem wilde Bublé zanger worden. Hij groeide op met muziek van onder anderen Ella Fitzgerald en Frank Sinatra.
Bublés opa bracht hem bij een talentenjacht in Vancouver, waar hij won maar later werd gediskwalificeerd omdat hij te jong was. Hierdoor werd hij niet ontmoedigd; hij won toen hij 17 jaar was de eerste prijs bij de Canadian Youth Talent Search.
De jaren daarna had hij een muzikale carrière die niet echt van de grond kwam. Hij speelde Elvis in een dinnershow en zong in een revue genaamd Forever Swing. Hij nam een paar albums op, één als cadeau voor zijn opa. In 2000 ontving hij twee Genie Award-nominaties voor de twee nummers die hij schreef voor de film Here’s to Life met onder anderen de Canadees Eric McCormack.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 4 years ago
Only good for Christmas ;)


Status
Unlocked
Last Edit by laurent94jbl1
22nd Dec 2020

Socials


Streaming


External Links