Artist Name
Adele

(12 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Releases view

30 (2021)

25 (2015)

21 (2011)

19 (2008)


Members
1 Female

Origin
Tottenham, UK

Genre
Soul

Style
Rock/Pop

Mood
In Love

Born

1988

Active
2006 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
7 x Adele - Rolling in the Deep
5 x Adele - Someone Like You
5 x Adele - Set Fire to the Rain
5 x Adele - Chasing Pavements
4 x Adele - Rolling in the Deep


Music Video Links (YouTube)

Hometown Glory

Easy on Me

Skyfall

Rolling in the Deep

Oh My God

Hello

Rumour Has It

Easy on Me

Chasing PavementsArtist Biography
Available in:
Adele Laurie Blue Adkins (Londen, 5 mei 1988) is een Engelse popzangeres. In 2008 brak ze voor het grote publiek door met haar album 19 en de singles Chasing Pavements en Make You Feel My Love. In 2010 en 2011 scoorde ze hits met de singles Rolling in the Deep, Set Fire to the Rain en Someone Like You. Adele slaagde in mei 2006 voor de BRIT school, die voorbereidt op performing arts. Later dat jaar toerde ze met onder andere Raul Midón, Amos Lee en Keren Ann door Groot-Brittannië als voorprogramma-act en op festivals. In 2007 begon Adele aan een solotournee door Engeland. Ze nam ook een demo op, liet hem horen aan een vriend van haar en deze vriend plaatste haar liedjes op Myspace. Haar muziek kreeg veel positieve reacties en ze werd benaderd door het label XL Recordings, waar ze in 2007 een contract tekende.
Op 22 oktober 2007 bracht Adele haar eerste single uit in Groot-Brittannië, genaamd Hometown Glory. Hierin bezingt ze de mooie kanten van de Londense wijk Tottenham. In januari 2008 werd haar tweede single Chasing Pavements uitgebracht. Dit nummer werd ook buiten Groot-Brittannië een hit, onder meer in Nederland en België. In de Single Top 100 haalde Chasing Pavements de top 5.
Nadat de single Cold shoulder een kleine hit was geworden, bracht Adele in het najaar van 2008 het nummer Make you feel my love uit, een cover van Bob Dylans originele versie. In Nederland betekende dit haar grote doorbraak. Het werd een nr.1-hit in de Single Top 100. Ook het debuutalbum 19 was erg succesvol, het stond 8 weken op nummer 1 en werd een jaar later het bestverkochte album.
Nog in 2008 tekende ze een joint venture met Columbia Records en XL Records en vervolgens ging ze naar de Verenigde Staten met haar muziek. Er kwam een korte tournee door Noord-Amerika en vervolgens werd haar album ook daar uitgebracht. Op 18 oktober 2008 was ze te gast in het programma Saturday Night Live, waarnaar veel mensen keken omdat Sarah Palin een andere gast van die avond was. De volgende dag stond het album van Adele onmiddellijk op nummer 1 op iTunes.
Op 8 februari 2009 won Adele twee Grammy Awards, voor beste nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest. Verder ontving ze nog twee andere nominaties voor een Grammy en was ze ook genomineerd voor drie Brit Awards. Daarnaast won Adele in 2009 de European Border Breakers Award, een prijs voor artiesten die het buiten hun geboorteland goed doen.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 3 years ago
Beautiful voice and amazing songs, one of the best!


Status
Unlocked
Last Edit by zag
05th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links