Artist Name
Linkin Park

(11 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
6 Male

Origin
California, USA

Genre
Alternative Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Angry

Born

1995

Active
1995 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
6 x Linkin Park - In the End
6 x Linkin Park - One Step Closer
5 x Linkin Park - Numb
5 x Linkin Park - Faint
4 x Linkin Park - In the End


Music Video Links (YouTube)

Waiting for the End

Powerless

Heavy

Faint

Papercut

Final Masquerade

Given Up

Breaking the Habit

CrawlingArtist Biography
Available in:
Linkin Park (Kan også forkortes med LP) er et alternativ rock/nu metal-band fra Agoura Hills, California. Bandet består av Mike Shinoda, Chester Bennington, Rob Bourdon, Joseph Hahn, Brad Delson og David "Phoenix" Farrell. Linkin Parks fremgang startet i 2000 da de ga ut debutalbumet Hybrid Theory, som med 24 millioner kopier verden over er det mestselgende debutalbum i dette århundre. Meteora kom i 2003 og deretter Minutes to Midnight i 2007. A Thousand Suns kom ut i 2010. Deres siste album er Living Things som ble utgitt i 2012.
Linkin Park kalte seg «Xero» da de begynte i 1996, samme år som Mike Shinoda og Brad Delson var ferdig på skolen. Shinoda møtte Joseph Hahn i California. Han ble medlem av bandet. I mellomtiden studerte Delson ved UCLA og han delte leilighet med bassisten Dave «Phoenix» Farrell. Farrell ble senere med i Xero.
Xero ble ikke så populære. De ble avvist av flere plateselskaper som mente at noe manglet. Mark Wakefield ble kastet ut fra bandet. De begynte å søke etter ny vokalist og Jeff Blue hadde hørt rykter om en ung og lovende vokalist. Ryktene kom imidlertid fra en av Farrels kamerater. Navnet på vokalisten var Chester Bennington. Bennington fikk en pakke i posten. Den inneholdt to Xero-demoer, en med Mark Wakefield som vokalist, og den andre med kun instrumenter. Bennington begynte å skrive deler til låtene basert på sin egen tolkning, og dro til et lokalt platestudio for å legge på vokaler i melodiene. Han dukket opp tre dager senere med det ferdige produktet, og tapen ble sendt tilbake til Blue. To dager senere var han i Hollywood på audition for den ledige vokaliststillingen, og ble valgt inn i bandet.
Etter at Bennington ble med, skiftet bandet navn til Hybrid Theory (som også ble navnet på Linkin Parks debutalbum). De begynte å produsere musikk for første gang som et samlet band, og ga senere ut Hybrid Theory EP som inneholdt seks sanger.
Hybrid Theory forsøkte å få innpass hos et plateselskap, men ingen var interesserte. Blue hadde forlatt Zomba til fordel for Warner Bros. Records i 2000. Bandet skiftet navn og ble til Linkin Park. Grunnen var at Hybrid Theory ble saksøkt av det engelske techno-bandet Hybrid, og at mange av bandets medlemmer ofte passerte parken «Lincoln Park» i California, og uttalen av ordet «Lincoln» kan minne om uttalen av ordet «Linkin». De fant senere Warner Bros. Records, og fikk kontrakt med dem.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 3 years ago
Some great energetic tunes from these guys as well as some more thoughtful ones. Great band!


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
07th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links