Artist Name
Linkin Park

(11 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
6 Male

Origin
California, USA

Genre
Alternative Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Angry

Born

1995

Active
1995 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
6 x Linkin Park - In the End
6 x Linkin Park - One Step Closer
5 x Linkin Park - Numb
5 x Linkin Park - Faint
4 x Linkin Park - In the End


Music Video Links (YouTube)

Burn It Down

Heavy

Waiting for the End

Powerless

Faint

The Catalyst

A Light That Never Comes

One More Light

RebellionArtist Biography
Available in:
Linkin Park is een Amerikaanse rockband uit Agoura Hills, Californië. Oorspronkelijk in 1996 opgericht als Xero door de vrienden Brad Delson, Rob Bourdon en Mike Shinoda, bestaan zij nu ook uit Joseph Hahn, Dave "Phoenix" Farrell en Chester Bennington. Linkin Park brak in 2000 door met het debuutalbum Hybrid Theory, dat de diamanten status kreeg in de Verenigde Staten en multiplatina was in verschillende andere landen.[1][2] De band was succesvol met de nummers In the End, Numb/Encore en recent New Divide en heeft sinds de oprichting wereldwijd meer dan vijftig miljoen albums verkocht en twee Grammy's gewonnen.[3]
Met het tweede studioalbum Meteora borduurde de band voort op de mainstream nu metal-/rap-rock-sound waarmee het op Hybrid Theory beroemd werd. Op het in 2007 uitgebrachte Minutes to Midnight verliet de band grotendeels de nu metal en ging richting de alternatieve rock, met nadruk op experimenteren met andere muziekstijlen lag.[4] Het in elektronische rock gedoopte A Thousand Suns kwam in september 2010 uit.[3] Op 22 juni 2012 kwam het vijfde studioalbum Living Things uit dat de vorige albums samenvoegde om met als doel een nieuw geluid te creëren.
Mike Shinoda, Brad Delson en Rob Bourdon ontmoetten elkaar in hun middelbare-schoolperiode. Nadat ze afstudeerden namen ze hun muzikale interesses serieuzer en vormden ze samen met Joe Hahn, Dave Farrell en Mark Wakefield de rapcore-band Xero.[5] Ondanks het gebrek aan goede apparatuur, begon de band in 1996 met het opnemen en het produceren van liedjes in Shinoda's slaapkamer, waar hij een kleine studio had gemaakt.[5] De spanningen en frustraties, veroorzaakt door het mislukken van het verkrijgen van een platencontract, groeiden en leidden tot het vertrek van vocalist Wakefield. Farrell verliet eveneens een tijd de band, vanwege tourverplichtingen met Tasty Snax.
Jeff Blue, vicevoorzitter van Zomba, tipte de jonge band in maart 1999 over Chester Bennington, een zanger uit Phoenix die op zoek was naar een nieuwe band na een ruzie bij zijn oude band Grey Daze.[6] Hij overtuigde de band en werd het nieuwe lid van de groep. De band veranderde de naam van Xero naar Hybrid Theory en begon te werken aan nieuw materiaal.[5] De band kreeg opnieuw een naamsverandering vanwege een dreigende rechtszaak met een groep met een overeenkomstige naam. Bennington kwam met de naam Lincoln Park, een eerbetoon aan een park in Santa Monica en uiteindelijk werd dit Linkin Park.[7] Ondanks de wedergeboorte bleef het moeilijk een label te vinden. Tientallen kopieën van de eerste ep Hybrid Theory EP werden naar verschillende platenlabels gestuurd. In 1999 mocht Linkin Park bij Warner Bros. Records tekenen dankzij Blue, die daar nu vicevoorzitter was.[7] Het jaar daarop bracht de band zijn debuutalbum Hybrid Theory uit.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 3 years ago
Some great energetic tunes from these guys as well as some more thoughtful ones. Great band!


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
07th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links