Artist Name
Linkin Park

(11 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
6 Male

Origin
California, USA

Genre
Alternative Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Angry

Born

1995

Active
1995 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
6 x Linkin Park - In the End
6 x Linkin Park - One Step Closer
5 x Linkin Park - Numb
5 x Linkin Park - Faint
4 x Linkin Park - In the End


Music Video Links (YouTube)

Faint

Crawling

Rebellion

The Catalyst

Waiting for the End

Numb

Given Up

Points of Authority

In the EndArtist Biography
Available in:
A Linkin Park egy nu metal, alternatív rock, rock együttes Los Angelesből. Megalakulásuk óta több mint 50 millió albumot adtak el és két Grammy-díjat nyertek. A 2000-ben megjelent debütáló, Hybrid Theory című albumból világszerte több mint 24 millió példányt adtak el, amiért az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetségétől (RIAA) az album 2005-ben gyémántlemez minősítést kapott. Következő albumuk, a Meteora tovább növelte a csapat népszerűségét és 2003-ban a Billboard 200-as album toplistájának élére került. Az első két album rádióbarát megszólalású nu metal/rap rock stílusa után a 2007-es Minutes to Midnight lemezük komolyabb hangvételű lett, de újra első helyezést ért el a Billboard lemezeladási listáján. 2010-ben adták ki A Thousand Suns című albumukat, ami már fölöttébb más volt, mint az addig halottak, és megosztotta a közönséget is. Viszont még így is hatalmas sikert könyvelhetett el magának. 2012. június 26-án adták ki 5. stúdióalbumukat, a Living Things-et. Ennek az áprilisban kibocsátott kislemeze, a Burn It Down hamar a lemezeladási listák élmezőnyébe került.
A Linkin Parkot három középiskolás barát alapította: Mike Shinoda, Brad Delson és Rob Bourdon. A középiskola után a fiúk nagyobb hangsúlyt fektettek a zenére, csatlakozott Joe Hahn, Dave "Phoenix" Farrell, Mark Wakefield. Az együttes a Xero nevet kapta. 1996-ban Shinoda saját otthoni stúdiójában készítették el demófelvételüket, mely négy számot tartalmazott, de nem sikerült kiadót találniuk. A sikertelenség és a haladás hiánya arra késztette Mark Wakefield-et, az akkori énekest, hogy elhagyja az együttest. Később Farrel is kilépett volna, hogy a Tasty Snax-szel és más bandákkal turnézzon tovább.
Miután a Xero számottevő időt elpazarolt Wakefield utódjának keresése miatt, felvette az új énekest, Chester Bennington-t, akit Jeff Blue, a Zomba Music alelnöke szervezett be az együttesbe 1999 márciusában. Ezután felvették a Hybrid Theory nevet, mert a Xero foglalt volt. A Bennington és Shinoda által kevert ének, illetve rap segített újraéleszteni az együttest, s arra ösztönözte őket, hogy dolgozzanak egy új anyagon (lemezen vagy demón). 1999-ben az együttes kiadta újabb demóját, a Hybrid Theory EP-t. A Linkin Park ,,reneszánszának" tetőpontja az volt, amikor ismét nevet változtattak (ugyanabból az okból mint először), Hybrid Theory-ról Linkin Parkra, a Santa Monica-i Lincoln Park előtt tisztelegve. Ezen változtatások ellenére az együttesnek igyekeznie kellett, hogy lemezszerződést kapjon. Miután a nagyobb lemezkiadók megint elutasították őket, a Linkin Park újra Jeff Blue-hoz fordult segítségért. Warner Bros. Records után Jeff Blue (ekkor már a Warner Bros. Records alelnöke) felülvizsgáltatta az ügyet, és sikerült aláíratni egy lemezszerződést a fiúknak 1999-ben. Utána a Warner Bros. Records oldalán az együttes kiadta az áttörő albumát, a Hybrid Theory-t


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 3 years ago
Some great energetic tunes from these guys as well as some more thoughtful ones. Great band!


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
07th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links