Artist Name
Shania Twain

(0 users)
Data Complete
100%

Members
1 Female

Origin
Ontario, Canada

Genre
Country

Style
Rock/Pop

Mood
Bittersweet

Born

1965

Active
1993 to Present...

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Eilleen Regina Edwards

Most Loved Tracks
4 x Shania Twain - You're Still the One
4 x Shania Twain - Man! I Feel Like a Woman!
4 x Shania Twain - That Don't Impress Me Much
4 x Shania Twain - Any Man of Mine
4 x Shania Twain - You're Still the One


Music Video LinksArtist Biography
Available in:
Shania Twain (født Eilleen Regina Edwards 28. august 1965) er en canadisk sanger som blander country og pop.

Shania Twain er født i Windsor i Ontario, Canada, og oppvokst i den lille byen Timmins i Ontario, Canada. Hun er den midterste av de tre døtrene til Clarence og Sharon Edwards (søsteren Jill er to år eldre og Carrie-Ann tre år yngre). Da hun var seks år giftet hennes mor seg med Jerry Twain, en fullblods Ojibwa fra Timmins, Ontario, Canada. Twain adopterte Shania som sitt eget barn, noe som gjorde Shania til 50 prosent innfødt etter loven. Shania lærte å spille gitar som barn og brukte det meste av fritiden sin på å synge og spille.

Som barn sang Shania Twain i barer etter stengetid, og som trettenåring opptrådte hun på Tommy Hunter Show på Canadian Broadcasting Corporation (CBC) i Canada. Da Shania var 22 år gammel, ble begge hennes foreldre drept i en ulykke, og etter denne tragiske hendelsen fikk hun juridisk ansvar for den ene søsteren og sine to halv-brødre Mark og Darryl. Dette ansvaret innebar at hun måtte legge sin musikalske karriere midlertidig på is. I 1991 byttet hun navn til Shania (som betyr «jeg er på min måte» på Ojibwa), og undertegnet en kontrakt med Mercury Nashville samme år.

Hennes første album ble nesten ikke lagt merke til, men hennes andre album, utgitt i 1995 solgte enormt, og brøt verdensrekorder i salg. The Woman in Me solgte 20 millioner verden over. Hennes tredje album Come On Over er tidenes mest solgte countryalbum og tidenes mest solgte album av en kvinnelig artist. Come On Over har solgt over 40 millioner verden over. UP, som er hennes fjerde album, solgte også over 20 millioner verden over.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by lastdance
11th Feb 2022

Socials


Streaming


External Links