Artist Name
George Michael
(0 users)

Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
East Finchley, England

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Bittersweet

Born

1963

Active
1977 to 2016

Record Label

ColumbiaAlternate Name
Georgios Kyriacos Panayiotou


Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows
Artist Retired | No upcoming Live Shows

Artist Biography
Available in:
Georgios Kyriacos Panayiotou (Gresk: Γιώργος-Κυριάκος Παναγιώτου), bedre kjent som George Michael (født 25. juni 1963) er britisk artist (med gresk far) som hovedsakelig synger og spiller pop og funk. Han ble først kjent gjennom bandet WHAM!, som han startet sammen med Andrew Ridgeley. Senere har han gjort stor suksess som soloartist. Han har stått fram som homofil, og er samboer med en tidligere cheerleading-trener.

Han hadde per 2008 solgt over 100 millioner plater. Han har hatt tolv singler og syv album på første plass i Storbritannia, ti singler og et album på førsteplass i USA. Hans debut i 1987 som soloartist, albumet Faith, har solgt over 20 millioner eksemplarer over hele verden.

Alle fire av hans studioalbum har ligget som nummer en på hitlistene i Storbritannia og har blitt store internasjonale suksesser.
Michael ble født Georgios Kyriacos Panayiotou i East Finchley, Nord-London. Hans far var Kyriacos Panayiotou, en gresk-kypriotisk restaurantør som flyttet til England på 1950-tallet og skiftet navn til Jack Panos. Michaels mor, Lesley Angold Harrison, var en engelsk danser som døde av kreft i 1997. Michael tilbragte mesteparten av sin barndom i Nord-London som på 1980-tallet huset mange gresk-kyprioter. Han levde i hjemmet hans foreldre hadde kjøpt rett etter hans fødsel. Da han var tenåring flyttet familien til Radlett og Michael gikk der på Bushey Meads School der han traff på Andrew Ridgeley. De to hadde samme karriereambisjon: de ville bli musikere.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by smudgie: 19/Jun/18

External Links