Album Title
Demet Akalın
Artist Icon Pırlanta (2015)
heart off icon (0 users)
Last IconTransparent icon Next icon

Transparent Block
Cover NOT yet available in 4k icon
Join Patreon for 4K upload/download access


Your Rating (Click a star below)

Star off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off icon

















3:23
3:49
3:36
3:38
4:52
4:11
3:04
4:23
4:00
3:33
3:09
3:47
3:13
4:00

Data Complete
percentage bar 50%

Total Rating

Star Icon (0 users)

Back Cover
Transparent Block

CD Art
Transparent Icon

3D Case
Transparent Icon

3D Thumb
Transparent Icon

3D Flat
Transparent Icon

3D Face
Transparent Icon

3D Spine
Transparent Icon

First Released

Calendar Icon 2015

Genre

Genre Icon World/Ethnic

Mood

Mood Icon ---

Style

Style Icon Rock/Pop

Theme

Theme Icon ---

Tempo

Speed Icon Medium

Release Format

Release Format Icon Album

Record Label Release

Speed Icon

World Sales Figure

Sales Icon 0 copies

Album Description
Available in:
Pırlanta, Türk şarkıcı Demet Akalın'ın dokuzuncu stüdyo albümü. 19 Haziran 2015'te Doğan Music Company tarafından yayımlandı. Demet Akalın'ın bu şirketten çıkardığı ilk albümdür.

Pırlanta albümünde Aslızen, Ayla Çelik, Berkay, Bertan Aslanlı, Burak Berberoğlu, Cansu Kurtçu, Elif Nun İçelli, Fettah Can, Gökhan Özen, Gökhan Şahin, İrfan Özata, Nezih Üçler, Özhan Jan, Sezen Aksu, Sinan Akçıl ve Soner Sarıkabadayı gibi müzik dünyasının birbirinden ünlü isimleriyle çalıştı. Düzenlemelerde Burak Berberoğlu, Çağrı Telkıvıran, Enver Günen, Erdem Kınay, Erhan Bayrak, Mustafa Ceceli ve Volga Tamöz imzası taşıyor.

Albümün ilk çıkış şarkısı sözü ve müziği Sinan Akçıl'a, düzenlemesi Volga Tamöz'e ait olan Ders Olsun adlı şarkıyı Müjdat Küpşi yönetmenliğinde klip çekmiştir. İkinci video klibi Gölge şarkısına Müjdat Küpşi yönetmenliğinde Bodrum'da çekilmiştir. Üçüncü video klibi Çalkala adlı parça Müjdat Kupşi yönetmenliğinde 8 dansçı eşliğinde çekildi. Klip ilk kez 17 Ekim 2015 tarihinde Bostancı Gösteri Merkezi konserinde yayınlanmıştır. Albümün dördüncü video klibi söz ve müziği Berkay'a, düzenlemesi Çağrı Telkıvıran'a ait olan Beş Yıl adlı parçaya Sedat Doğan tarafından klip çekilmiştir. İstanbul'da Garipçe Köyü'nde iki gün süren çekimler gerçekleşti. Beşinci video klibini "Pırlanta" adlı şarkıya Tamer Aydoğdu yönetmenliğinde çekildi. Albümünün 6.klibini sözü ve müziği Soner Sarıkabadayı'ya aranjesi Erdem Kınay'a ait olan Şerefime Namusuma adlı şarkıya Tamer Aydoğdu yönetmenliğinde çekildi.Demet Akalın'a klipte eşi Okan Kurt da eşlik etti. Demet Akalın resmi Twitter hesabından Pırlanta albümünün 7.Klibini Özüme Döndüm şarkısına çekeceğini ve bu kliple birlikte albümünü kapatacağını açıkladı.

30 Aralık 2015 tarihinde ekip arkadaşları ve müzisyen dostlarının katılımıyla Demet Akalın'a Doğan Music Company tarafından 2015 yılının En Çok Satan Albümü seçilerek Altın Plak kazandırmıştır.

MÜ-YAP resmi satış verilerine göre 105.000'e ulaşarak 1'nci sıraya yerleşerek satış rekoru kırmıştır.
wiki icon


User Album Review
None...


External Album Reviews
None...



User Comments
seperator
No comments yet...
seperator

Status
Locked icon unlocked

Rank:

External Links
MusicBrainz Large icontransparent block Amazon Large icontransparent block Metacritic Large Icon