Artist Name
Pápai Joci

heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 40%

Album Releases refreshview
transparent
Vigaszdíj (2005)


Members
---

Origin
flag ---

Genre
---

Style
---

Mood
---

Born

born icon 1981

Active
calendar icon 1981 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
No loved tracks found...

youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon
Pápai Joci 1981. 09. 22.-én született, Tatán. Négyen vannak testvérek. 5 éves korában bátyja hatására kezdett el gitározni. A zenei érzék nem meglepő a családban, hiszen Joci papája is zenész volt. 7 éves korában már túl volt az első zenei megmérettetésén, az első koncertjén. A későbbiekben, általános iskolai évei alatt, több "Ki mit tud"-on is indult, amit többnyire meg is nyert.
A zene mellett Joci komolyan sportolt, kosárlabdázott. Nagy dilemmát okozott, hogy melyik utat válassza, hiszen a sportolásban is ígéretes lehetőségek álltak előtte. Végül is, nagy belső küzdelem árán, de a zene mellett döntött. Az idei ősz egyik legforróbb, legizgalmasabb lemezének előadója azonban nem teljesen ismeretlen a nagyközönség előtt, hiszen Pápai Jocival 2001-ben találkozhattunk először, méghozzá az Üstökös című tehetségkutató verseny során. Bár nagyon jól szerepelt, azonban az áhított győzelmet nem sikerült megszereznie. Az Üstökös fordulópont volt életében, hiszen ekkor határozta el, hogy az életét a jövőben - családján kívül - csak a ZENE határozhatja meg.

Augusztusban került a boltok polcaira Pápai Joci bemutatkozó albuma "Vigaszdíj" címmel. Az első Megasztárra még nem jelentkezett, azonban az idén is folytatódó vetélkedőre Joci elsőként adta be jelentkezését. Az első fordulókat könnyedén vette, azonban a döntőbe már a zsűri nem szavazott neki további bizalmat. Joci összetört. Ám ekkor következett a vigaszági döntő, mely során a Blikk olvasóinak tengernyi szavazata ismét reményt adott a fiatal srácnak. 35 versenyző közül Joci volt az, aki kimagaslóan a legtöbb szavazatot kapta. Joci pedig meghálálta a bizalmat. A vigaszági döntőn egy vadonatúj, saját szerzeményt énekelt a közönségnek "Adj erőt!" címmel. A bravúr azonban sajnos nem sikerült, nem sikerült az, ami Gáspár Lacinak az első Megasztár során igen.

Csak egy hajszálon múlott, de a zsűri nem juttatta tovább a fiatal tehetséget. Talán Joci legnagyobb szerencséjére, hiszen ekkor olyan dolog történt, melyre Joci még álmában sem mert gondolni. A Magneoton hanglemezkiadó az elődöntőt követően több évre szóló, hosszú távú szerződést ajánlott fel Jocinak. Az együttműködés első gyümölcse a csak promóciós célokat szolgáló "Adj erőt!" című kislemez volt, melyet a "Ne nézz így rám!" maxi követett. A dalhoz fantasztikus klip is készült.
A 13 plusz 1 bonus dalt tartalmazó album zenei producere Szabó Zé volt, a dalok között hallhatunk néhány Joci által írt saját szerzeményt, de többek között Rakonczai Viktor (R-Port), Majka és Tyson is képviseli magát egy-egy dallal. A fantasztikusan sokszínű, mind zene- illetve szövegvilágában izgalmas, egyedülálló zenei anyag várhatóan gyorsan utat fog találni a nagyközönség szívéhez. Az albumon a jó értelemben vett slágeres popzene keveredik r'n'b és soul hatásokkal, melyre Joci fantasztikus hangja és előadóképessége teszi fel a koronát. A lemezen helyet kapott Santana "Maria, Maria" című slágere is, melyet Joci korábban óriási sikerrel adott elő a Megasztár elődöntőben.
Végre egy olyan album született, mely slágeres, igényes, de nem művészkedő és a nagyközönség számára is könnyen befogadható. A zenei sikereken túl a magánéletébe is pozitív változások jöttek. 2005. január 9.-én megszületett a kislánya, Hanna Napsugár.

Joci messziről indult, és tehetsége alapján minden esélye megvan arra, hogy messzire jusson. A történet azonban csak most kezdődik el igazán.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart

transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by olympia
25th Oct 2017

Socials


Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon amazon icon