Artist Name
Abel
(0 users)

Album Releases

Data Complete
40%

Members
1

Origin
---

Genre
---

Style
---

Mood
---

Active
---Present...

Most Loved Tracks


Music Video Links
No Music Videos Found...

Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
In 1996 richten zanger/gitarist Joris Rasenberg, toetsenist Freek Imbens en basgitarist Robert Stobbelaar, die elkaar al van de middelbare school kennen, aangevuld met drummer John Koeken, de coverformatie The Acting Crowd op. In 1997 kiezen de bandleden voor de naam Abel (naar de gelijknamige film van Alex van Warmerdam) en voor het genre Nederlandstalige popmuziek. De eerste demo, die in eigen beheer werd opgenomen, levert Abel prompt een platencontract op.
Wanneer de drummer besluit ermee te stoppen en de groep een vervanger en een tweede gitarist zoekt, valt de keuze op drummer Emiel Drost (Fixation) en gitarist Maarten van Damme (ex-Mary Jane). De eerste single, 3 Dagen Zon, werd geen hit, maar het nummer Onderweg stond begin 2000 wekenlang op de nummer 1-positie in Nederland. Niet veel later verscheen het album De Stilte Voorbij. Abel wordt bij de TMF Awards uitgeroepen tot Meest Belovende Act. Tevens speelde de band op het benefietfestival voor slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Aan het eind van het jaar staat Abel geprogrammeerd tussen acts als Coolio en UB40 tijdens Night of the Proms in Ahoy.
Hierna scoort Abel geen grote hits meer. In 2001 en 2002 begint de leegloop binnen de band waarna alleen Joris Rasenberg en de later toegetreden toetsenist Eric Smans overblijven. Eind 2002 heeft men vervangers gevonden in bassist Bas de Groot, drummer Jasper van Hulten en gitarist Tim Eijmaal. Het tweede album Doen en Laten gaat in stilte aan het grote publiek voorbij.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by Anonymous: 22/Feb/17

External Links