Artist Name
Kesha
(2 users)

Data Complete
100%

Members
1 Female

Origin
Los Angeles, California, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Party

Born

1987

Active
2005 to Present...

Record Label

RCAAlternate Name
Ke$ha


Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Kesha Rose Sebert (Los Angeles, 1 maart 1987), beter bekend als Kesha of Ke$ha, is een Amerikaanse popzangeres. Kesha werd bekend met de hit Right Round, een samenwerking met Flo Rida. Kesha brak in 2009 echt door met haar single Tik Tok. Ze heeft drie albums uitgebracht: Animal , Cannibal en Warrior . Ze werkte samen met artiesten als Flo Rida, 3OH!3, Iggy Pop, Nicki Minaj, Britney Spears en Pitbull. Kesha is geboren in Los Angeles, Californië waar ze met haar alleenstaande moeder woonde en zij met een laag inkomen moesten rondkomen. Haar moeder, Pebe Sebert, een singer-songwriter, nam haar vaak mee naar opnamestudio's. Ze heeft een jongere en een oudere broer. Pebe verhuisde met het gezin naar Nashville, Tennessee in 1991. Op haar zeventiende stopte Kesha met school om aan haar muziekcarrière te beginnen. Kesha woont nu in Laurel Canyon, Los Angeles, Californië. In 2008 deed Ke$ha mee in de videoclip van Katy Perry's I Kissed a Girl. Begin 2009, tijdens het opnemen van haar debuutalbum, werd Ke$ha in de opnamestudio van Dr. Luke door rapper Flo Rida gevraagd het refrein voor zijn Right Round in te zingen. Het nummer bereikte de eerste positie in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook was Ke$ha te horen op het album Rebulution van Pitbull, waarin ze het refrein van het liedje Girls zong. In de herfst kwam haar solodebuut TiK ToK uit, afkomstig van het album Animal, dat in januari 2010 uitkwam. Het nummer kwam binnen in de Nederlandse Top 40 op de 29ste positie en bereikte de tweede positie. De tweede single werd Blah Blah Blah. Later volgden Your Love Is My Drug en Take It Off nog op.
Ke$ha toerde in 2010 ook mee met de Last Girl on Earth-tour van Rihanna, waarin ze het voorprogramma deed. Eind 2010 was ze bezig met haar eigen toer, waarin ze op 8 december de AB in Brussel aan deed.
Op 14 oktober 2010 debuteerde de eerste single We R Who We R van haar nieuwe album Cannibal, dat op 22 november uitkwam. Als tweede single werd gekozen voor Blow. Sleazy werd een promotiesingle in de Verenigde Staten. Met de Get $leazy Tour toerde ze door Azië, de Verenigde Staten, Europa en Australië en stond ze ook op Rock Werchter.
Op de MTV European Music Awards 2010 in Madrid won ze de prijs voor beste nieuwkomer en bracht ze vervolgens een liveoptreden van haar nummer TiK ToK. Ke$ha schreef in 2011 mee aan het nummer Till the World Ends van Britney Spears' album Femme Fatale. In april 2011 verscheen een remix van Till the World Ends, waar zij ook aan mee deed.
Op 18 maart 2011 kwam het remixalbum I Am the Dance Commander + I Command You to Dance: The Remix Album uit. In de Amerikaanse Dance/Electronic Albums kwam het op de eerste positie binnen met veertienduizend verkochte albums. Dit album bestaat uit remixes van nummers van Animal en Cannibal en een nieuw nummer, genaamd Fuck Him, He's a DJ. In mei 2011 verscheen ook een officiële remix van Blow waarin Ke$ha samenwerkt met de rapper B.o.B. Op 12 september 2011 kwam het album Welcome 2 My Nightmare uit van Alice Cooper, met daarop What Baby Wants, een duet waar ze aan meeschreef.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by jackyboo: 06/Mar/20

External Links