Artist Name
One Direction
(3 users)

Data Complete
80%

Members
5 Male

Origin
London, England

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Cheerful

Active
2010 to Present...

Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
One Direction is een boyband uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland bestaande uit Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson. Ze eindigden in 2010 als derde in het Britse talentenjachtprogramma The X Factor. Horan, Malik, Payne, Styles en Tomlinson meldden zich in 2010 aan als solokandidaat voor The X Factor maar gingen niet door naar de categorie ‘Jongens’ en werden toen als groep wel doorgelaten door Nicole Scherzinger. Hun coach was Simon Cowell. Na vier weken waren ze Cowells laatste act die nog meedeed. One Direction eindigde als derde. Na The X Factor lekte hun single ‘Forever Young’ uit, die uitgebracht zou zijn als ze gewonnen zouden hebben.

Na The X Factor tekende de groep een platencontract met Syco.[1] Ook publiceerden ze twee boeken, Forever Young, dat uitkwam op 17 februari 2011, en Dare to dream: Life as One Direction, dat op 15 september 2011 verscheen.[2] Samen met negen andere X-Factor-deelnemers maakte One Direction een tournee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Hun eerste single ‘What makes you beautiful’ kwam op 11 september 2011 uit en stond de week erna al op nummer 1 in de UK Singles Chart. Hun tweede single ‘Gotta Be You’ kwam op 14 november uit en op 21 november 2011 kwam hun eerste album Up all night uit. Op 21 februari 2012 won One Direction de Brit Award ‘British Single’ voor hun single ‘What makes you beautiful’.[3] Een maand later op 21 maart 2012 stond hun album 'Up All Night' nummer 1 op de 'U.S. Billboard' 1 dag nadat het uit kwam. Daarmee hebben ze een record gebroken.[4]

Op 12 november 2012 kwam het tweede album Take me home uit.[5] De eerste single van dit album,‘Live while we're young’ kwam op 30 september uit.[6] In Duitsland wint One Direction de Bambi 2012 in de categorie Pop International (op z'n Duits uitgesproken) op 22 november 2012.

In januari 2013 trad de groep op in Tokyo. Daar begon ook het filmen voor de documentaire One Direction: This Is Us, die in augustus 2013 uitkwam. Van februari tot november 2013 maakt de groep de Take Me Home Tour door achtereenvolgens Europa (met op 3 mei een optreden in het Ziggo Dome in Amsterdam), Noord-Amerika, en Australië en Nieuw-Zeeland.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by smudgie: 08/Dec/17

External Links