Artist Name
Michael Jackson

(10 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Releases view

Invincible (2001)

Dangerous (1991)

Bad (1987)

Thriller (1982)

Off the Wall (1979)

Forever, Michael (1975)

Music & Me (1973)

Ben (1972)

Got to Be There (1972)


Members
1 Male

Origin
Indiana, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Quirky

Born

1958

Active
1964 to 2009

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
9 x Michael Jackson - Billie Jean
8 x Michael Jackson - Smooth Criminal
6 x Michael Jackson - Beat It
5 x Michael Jackson - Thriller
5 x Michael Jackson - Black or White


Music Video Links (YouTube)

Man in the Mirror

Black or White

Keep the Faith

Earth Song

Thriller

Who Is It

The Way You Make Me Feel

Bad

Speed DemonArtist Biography
Available in:
Michael Joseph Jackson (Gary (Indiana), 29 augustus 1958 – Los Angeles (Californië), 25 juni 2009), bekend als The King of Pop, was een Amerikaans zanger, danser en componist. Hij geldt als een van de succesvolste artiesten van de 20e eeuw. Jackson onderscheidde zich door zijn herkenbare stem en zijn typische dansbewegingen.

Jackson stond al op zeer jeugdige leeftijd als lid van The Jackson 5 op het podium en startte als tiener een solocarrière. In het begin van de jaren 80 was hij internationaal een van de grootste popsterren. Hij bereikte zijn grootste succes met het album Thriller, dat met 65 miljoen verkochte exemplaren geldt als het bestverkochte album aller tijden. Jackson heeft wereldwijd tussen 300 en 400 miljoen albums en singles verkocht.

Jackson versterkte zijn muziek en imago met opvallende videoclips, waarin zijn ritmische dansstijl duidelijk tot uitdrukking komt. Een van de bekendste videoclips, die van Thriller, duurt maar liefst 14 minuten. De clip voor zijn hitsingle 'Scream', een duet met zijn zus Janet Jackson, kostte zeven miljoen dollar. Deze clip houdt sinds 1995 het record voor duurste muziekvideo. Die video, geregisseerd door Mark Romanek, kreeg een MTV Video Music Award in de categorie dance en een Grammy Award voor beste korte video. Karakteristiek voor de muziek van Michael Jackson is zijn stem en de in bijna alle nummers aanwezige sterke baslijn.

Naarmate de ster van Jackson rees, begon zijn populariteit echter te dalen. Mede als gevolg daarvan verschoof de aandacht in de media van zijn muziek naar het nogal excentrieke karakter van Jackson en zijn privéleven. Hij werd dikwijls afgeschilderd als iemand die totaal afgezonderd leefde van de 'grotemensenwereld' en zijn tijd liever met kinderen en dieren doorbracht (het Peter Pan-syndroom). Om die redenen werd Jackson in de media vaak Wacko Jacko genoemd, een naam die hij verafschuwde.

Jackson overleed op donderdag 25 juni 2009, nadat hij rond het middaguur in zijn woning in Los Angeles door een hartstilstand werd getroffen. Hij werd naar het UCLA Medical Center gebracht, waar hij om 14:26 uur lokale tijd (21:26 UTC) dood werd verklaard. De herdenkingsceremonie vond plaats op 7 juli 2009 in Los Angeles. Op donderdag 3 september 2009 is Jackson, 70 dagen na zijn dood, bijgezet in een mausoleum op Forest Lawn Memorial Park in Glendale.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 9 years ago
Complete nutter but a true Music legend!


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
07th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links