Artist Name
Limp Bizkit
(5 users)

Data Complete
90%

Members
4 Male

Origin
Jacksonville, Florida, USA

Genre
Nu Metal

Style
Metal

Mood
Angry

Active
1994 to Present...

Record Label

Suretone RecordsMost Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Limp Bizkit er et amerikansk rapcore/nu metalband stiftet i 1994 i Jacksonville, Florida av vokalist Fred Durst og bassist Sam Rivers.
Limp Bizkit ble dannet da Durst foreslo for bandkollega Rivers, som spilte med Durst i Malachi Sage, at de skulle starte et band som kombinerte rap og rock. Rivers foreslo hans søskenbarn John Otto som trommeslager, og senere ble Wes Borland med på gitar. I 1995 spilte Korn i Jacksonville, og Durst, som arbeidet som tatovør, gjennomførte flere tatoveringer på Reginald Arvizu, bassist i Korn. Da Korn ved en senere anledning returnerte til Jacksonville tok Durst med seg en demotape til Korns produsent Ross Robinson. Limp Bizkit reiste deretter på turné med Korn, House of Pain og Deftones, og signerte kontrakt med Interscope/Flip. I 1997 ga de ut førstealbumet Three Dollar Bill Y'all$, produsert av Robinson.
Fra midten av 1998 hadde Limp Bizkit blitt en av de mest omtalte bandene på rap metal-scenen takket være turnering, denne gang med Faith No More og senere Primus. Det største gjennombruddet kom da Korn inviterte dem med på The Family Values Tour i 1998. Bandet fikk kommersiell suksess med albumet Significant Other som ble sluppet i 1999, og med deres tredje album Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water som ble utgitt i 2000 fortsatte Limp Bizkit suksessen. Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water solgte rett over 1 millioner eksemplarer den første uken. I 2001 forlot Borland bandet, og de hyret inn gitarist Mike Smith for å spille inn Results May Vary i 2003. Borland returnerte til Limp Bizkit i 2004 for å spille inn albumene The Unquestionable Truth (Part 1) i 2005 og deretter Gold Cobra i 2011.
Globalt har Limp Bizkit solgt rundt 30 millioner plater.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by jackyboo
31st Oct 2021

External Links