Artist Name
Katy Perry
(7 users)

Data Complete
100%

Members
1 Female

Origin
Santa Barbara, California, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Cheerful

Born

1984

Active
1999 to Present...

Record Label

ColumbiaAlternate Name
Katy Hudson


Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Katy Perry (Santa Barbara, Kalifornia, 1984. október 25. –) amerikai énekesnő, olyan ismert dalok előadója, mint az I Kissed a Girl, a Hot N Cold, a Thinking of you vagy a California Gurls.
A 2007-es UR So Gay című szám digitális megjelenésekor a kritikusok, a média és a sajtó felfigyelt a szókimondó dalszövegíróra. Leghíresebb albuma a One of The Boys, melynek stílusa pop-rock. Katheryn Elizabeth Hudson 1984. október 25-én született a kaliforniai Santa Barbarában. Két lelkipásztor középső gyermeke, dzsesszesített egyházi zenén nőtt fel, a templomi karban énekelt. Miután Steve Thomas és Jennifer Knapp leszerződtette a Red Hill Records-hoz, 2001-ben elkezdte felvenni első albumát (dzsesszhangulatú egyházi keresztény számok), Katy Hudson címmel. Tizenéves korában Perry és az egyik barátja találtak egy Queen-albumot, ami később nagy hatással volt rá. 2004-ben énekesnőnek szerződött a The Matrix-hoz, aki korábban Avril Lavigne-nel, Britney Spears-szel és Liz Phairrel is együtt dolgozott. Perry elkezdett együtt dolgozni Glen Ballarddal a bemutatkozó albumon, melyet 2005-ben akartak megjelentetni. A Box, illetve a Diamonds című száma a hivatalos MySpace-oldalán vált ismertté. 2004 októberében ő lett a Blender Magazin 'The next big thing'je. Az egyik, Ballarddal írt száma, a Simple, később betétdala lett a The Sisterhood of the Traveling Pants című filmnek. 2006-ban együtt dolgozott a P.O.D.-vel. A zenei iparban nyíltan beszélt a küzdelmeiről. A dalai végül megnyerték a Virgin Records igazgatójának, Jason Flomnak a tetszését, aki a Capitol Music Group feje volt, és leszerződtették a kiadóhoz. Dalait gyakran játsszák az olyan zenei adók, mint a VH1 és az MTV. 2011-ben az Így Jártam anyátokkal című sorozatban vendégszerepet töltött be. Az amerikai Maxim magazin olvasói 2010-ben a világ legszexisebb nőjének választották.
Magyarországon először 2010. október 1-jén koncertezett; fellépésével Teenage Dream című albumát népszerűsítette és videoklipet forgatott a Firework című dalához. Katy Perry Thomas Sabo, a híres ékszerész reklámarca.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

MistahDarcy says: 5 years ago
There must be something in the water.


Status
Unlocked
Last Edit by pjr: 21/Aug/20

External Links