Artist Name
Katy Perry
(7 users)

Data Complete
100%

Members
1 Female

Origin
Santa Barbara, California, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Cheerful

Born

1984

Active
1999 to Present...

Record Label

ColumbiaAlternate Name
Katy Hudson


Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows
No upcoming Live Shows

Artist Biography
Available in:
Katy Perry (Santa Barbara, Kalifornia, 1984. október 25. –) amerikai énekesnő, olyan ismert dalok előadója, mint az I Kissed a Girl, a Hot N Cold, a Thinking of you vagy a California Gurls.
A 2007-es UR So Gay című szám digitális megjelenésekor a kritikusok, a média és a sajtó felfigyelt a szókimondó dalszövegíróra. Leghíresebb albuma a One of The Boys, melynek stílusa pop-rock. Katheryn Elizabeth Hudson 1984. október 25-én született a kaliforniai Santa Barbarában. Két lelkipásztor középső gyermeke, dzsesszesített egyházi zenén nőtt fel, a templomi karban énekelt. Miután Steve Thomas és Jennifer Knapp leszerződtette a Red Hill Records-hoz, 2001-ben elkezdte felvenni első albumát (dzsesszhangulatú egyházi keresztény számok), Katy Hudson címmel. Tizenéves korában Perry és az egyik barátja találtak egy Queen-albumot, ami később nagy hatással volt rá. 2004-ben énekesnőnek szerződött a The Matrix-hoz, aki korábban Avril Lavigne-nel, Britney Spears-szel és Liz Phairrel is együtt dolgozott. Perry elkezdett együtt dolgozni Glen Ballarddal a bemutatkozó albumon, melyet 2005-ben akartak megjelentetni. A Box, illetve a Diamonds című száma a hivatalos MySpace-oldalán vált ismertté. 2004 októberében ő lett a Blender Magazin 'The next big thing'je. Az egyik, Ballarddal írt száma, a Simple, később betétdala lett a The Sisterhood of the Traveling Pants című filmnek. 2006-ban együtt dolgozott a P.O.D.-vel. A zenei iparban nyíltan beszélt a küzdelmeiről. A dalai végül megnyerték a Virgin Records igazgatójának, Jason Flomnak a tetszését, aki a Capitol Music Group feje volt, és leszerződtették a kiadóhoz. Dalait gyakran játsszák az olyan zenei adók, mint a VH1 és az MTV. 2011-ben az Így Jártam anyátokkal című sorozatban vendégszerepet töltött be. Az amerikai Maxim magazin olvasói 2010-ben a világ legszexisebb nőjének választották.
Magyarországon először 2010. október 1-jén koncertezett; fellépésével Teenage Dream című albumát népszerűsítette és videoklipet forgatott a Firework című dalához. Katy Perry Thomas Sabo, a híres ékszerész reklámarca.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

MistahDarcy says: 5 years ago
There must be something in the water.


Status
Unlocked
Last Edit by Wondernouille: 07/Mar/20

External Links