Artist Name
Ellie Goulding
(2 users)

Data Complete
100%

Members
1 Female

Origin
Hereford, England

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Carefree

Born

1986

Active
2010 to Present...

Record Label

Neon GoldMost Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Ellie 1986. december 30-án született, az angliai Hereford-ban és Kingstonban nőtt fel. A fősuli előtt a Hereford Sixth Form College-be járt.15 éves korában tanult meg gitározni és akkor kezdte el népi ihletésű dalait írni. Mialatt a Kent egyetemen drámát tanult, az elektronikus zenével is foglalkozott, melyhez Frankmusic segítségét kérte, a MySpace-en keresztül. A zene miatt két év után elhagyta az egyetemet, megegyezett az oktatóival, és nyugat Londonba költözött.

Leszerződött a Polydor Records-hoz 2009 szeptemberében. A debütáló kislemeze az „Under the Sheets” egy független kiadó, Neon Gold Records, által jelent meg. Premier a BBC Radio1-ben volt szeptember 1-én 2009-ben. Az Egyesült Királyságban 2009 november 17-én adták ki. Az 53. helyen tetőzött a brit toplistán. 2009 októberben angliában turnézott támogatva a Little Boots együttest. Az „Under the Sheets" és a „Guns and Horses” dalokat adta elő. Együttműködött Frankmusic-al a „Wish I Stayed” számon, amely a hét dala lett az UK iTunes karácsonyi listáján. 2010-ben a BRIT Awards-on pedig megnyerte a kritikusok kedvence díjat.

Az Egyesült Királyságban, március elsején jelent meg Lights c. bemutatkozó albuma. Az első héten több mint 40 ezer példányt sikerült eladni. A lemezen megtalálható Starry Eyed című dal is, ami remekül szerepelt a slágerlistákon. A Lights elektronikát és popot kever a gyökereket adó folkba, színes-szagos-lebegős, könnyen emészthető, mégis részletgazdag dalokkal fordulva a népszerűség komoly terhe felé.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed: 29/May/18

External Links