Artist Name
Bon Iver
(1 users)

Data Complete
70%

Members
10 Male

Origin
Wisconsin, USA

Genre
Folk

Style
Folk

Mood
Gentle

Active
2006 to Present...

Record Label

JagjaguwarMost Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Bon Iver er et band som ble startet av Justin Vernon, en amerikansk låtskriver innen indiefolksjangeren i 2007. Bandet består nå også av Michael Noyce, Sean Carey og Matthew McCaughan. Navnet Bon Iver er et spill på det franske "bon hiver" (god vinter). Vernon gav ut Bon Ivers debutalbum, For Emma, Forever Ago uavhengig i juli 2007. Mesteparten av albumet ble spilt inn i løpet av et tre måneder langt opphold i en avskåret hytte nordvest i Wisconsin.
Under konserter har Justin Vernon med seg Sean Carey (trommer, vokalist, piano), Michael Noyce (vokalist, baritonegitar, gitar) og Matthew McCaughan (bass, trommer, vokalist). Noyce var en av Vernons gitarelever på videregående.


Fra venstre til høyre: Noyce, Carey, og Vernon på The Fillmore i 2009.
Carey tok kontakt med Vernon etter en av Bon Ivers første konserter, og fortalte at han kunne spille og synge alle sangene, og etter dette har de to spilt mange av dem sammen.[1] McCaughan og Vernon møttes under en turne med indierock-bandet The Rosebuds i mai 2007.

På grunn av de store mengdene med overdubbing i sangene på For Emma, Forever Ago, var Justin Vernon bekymret med at det ikke var nok stemmer til å kopiere den lyden sangene hans har på albumet under konserter. For å kompensere for dette problemet i sine tidligere fremføringer, delte Vernon ut tekstene til noen av sangene til publikum, så de kunne synge med på konsertene. I et intervju med Pitchfork beskrev Vernon problemet sitt. "I don't want to be the guy with an acoustic guitar singing songs, because that's boring for the most part. The song actually needs 80–500 people singing or whatever the vibe is of that room, it needs that fight".[1].


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by Axel1105
16th Oct 2021

External Links