Artist Name
Bon Iver
(1 users)

Data Complete
70%

Members
10 Male

Origin
Wisconsin, USA

Genre
Folk

Style
Folk

Mood
Gentle

Active
2006 to Present...

Record Label

JagjaguwarMost Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Bon Iver is een Amerikaanse indie-folkband. Frontman van de groep is de singer-songwriter Justin Vernon. De band bestaat daarnaast uit Sean Carey (drums, zang, piano), Michael Noyce (zang, baritongitaar, gitaar) en Matthew McCaughan (bas, drums, zang). De naam Bon Iver is afgeleid van het Franse Bon Hiver, en betekent letterlijk "goede winter". Het debuutalbum For Emma, Forever Ago kwam uit in 2008. In 2011 kwam de opvolger uit, met de naam Bon Iver, Bon Iver.

Momenteel is Vernon tijdelijk uit de band gestapt. Hij zegt dat er zoveel aandacht aan de band wordt besteed, dat het soms afleidend kan zijn.[1] Vernon heeft in 2013 met The Shouting Matches een album uitgebracht. [2]
In 2008 speelde de band onder meer in Paradiso en het Paard van Troje, en op het Take Root Festival in Groningen. In augustus 2009 werden ook Lowlands en Pukkelpop aangedaan. In 2011 spelen ze in Belgiƫ voor een uitverkochte Ancienne Belgique en in Nederland voor Muziekcentrum Vredenburg. Op 11 juli 2012 spelen ze in Groningen en op 14 juli 2012 op het Dour Festival in Belgiƫ. Op 6 november 2012 trad Bon Iver op in Amsterdam, in een uitverkochte Heineken Music Hall.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by Axel1105
16th Oct 2021

External Links