Artist Name
Bon Iver
(1 users)

Data Complete
70%

Members
10 Male

Origin
Wisconsin, USA

Genre
Folk

Style
Folk

Mood
Gentle

Active
2006 to Present...

Record Label

JagjaguwarMost Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
A Bon Iver egy amerikai folk zenekar, amely 2007-ben alakult Justin Vernon indie folk énekes-dalszerző által. Vernonon kívül a zenekar tagja Michael Noyce, Sean Carey és Matthew McCaughan. Vernon a Bon Iver - For Emma, Forever Ago debütáló albumát 2007 júliusában jelentette meg. Az album nagyobb része akkor került felvételre, amikor Vernon három hónapot töltött egy kunyhóban Észak-nyugat Wisconsinban. A Bon Iver 2012-ben Grammy Díjat nyert A Legjobb Új Előadó kategóriában és A Legjobb Alternatív Zenei Album kategóriában. A Bon Iver név a francia bon hiver kifejezésből származik, aminek jelentése „jó tél”.

Justin Vernon-hoz csatlakozott Sean Carey (dob, vocal, zongora), Michael Noyce (vocal, bariton gitár, gitár) és Matthew McCaughen (basszusgitár, dob, vocal). Noyce-t Vernon tanította gitározni a középiskolai évek alatt.

Carey megkereste Vernont az első Bon Iver előadások alatt, és azt mondta neki, hogy eltudja énekelni és játszani az összes dalt. Ezután ketten játszottak együtt. McCaughen és Vernon a The Rosebuds indie-rock együttes turnéján találkozott 2007 májusában.

A For Emma, Forever Ago albumnál Vernon aggódott, hogy nem elég az ének, ezért meg kell duplázni az albumon lévő dalok hangjait élő koncert esetén. A probléma ellensúlyozásának érdekében a korai előadásokban Vernon átadta az éneklést a közönségnek, hogy énekeljenek vele. Egy interjúban Pitchfork-kal, Vernon leírta ezt a kényszerhelyzetet. „Én nem akarok az a srác lenni, aki egy akkusztikus gitárral énekli a dalokat, mivel ez a legtöbb esetben unalmas. Valójában 80-500 ember énekéhez van szükség ahhoz, hogy a hangulat meglegyen a koncertteremben."

A Bon Iver előadta a Lollapalooza albumot 2009-ben az Austin City Limits zenei fesztiválon, Bonnaroo-ban, Glastonbury-ben, Coachella-ban, az Øyafestivalen fesztiválon, a Way Out West and Sasquatch! fesztiválon, és még sok helyen.

Miután a második album megjelent, az élő koncertek nagy változáson mentek keresztül. A régebbi koncertekkel ellentétben Vernon gitározik, amíg Noyce, Carey és McCaughan különböző hangszeren játszik. A Bon Iver ma már sokkal nagyobb létszámú. Az új felállásban a négy zenészen kívül benne van még Rob Moose (hegedű és gitár), Mike Lewis (basszusgitár), és fújós hangszerrel Reginald Pace, Colin Stetson és C.J. Camerieri. 2012 február 2-án a Bon Iver bejelentette a Sasquatch! fesztiválon való részvételét.Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by Axel1105
16th Oct 2021

External Links