Artist Name
Björk

(3 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Album Releases view

fossora (2022)

Utopia (2017)

Vulnicura (2015)

Biophilia (2011)

Volta (2007)

Medúlla (2004)

Vespertine (2001)

Homogenic (1997)

Post (1995)

Debut (1993)

Gling-Gló (1990)

Björk (1977)


Members
1 Female

Origin
Reykjavík, Iceland

Genre
Electronic

Style
Rock/Pop

Mood
Quirky

Born

1965

Active
1965 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
5 users Björk - Hyperballad
5 users Björk - Army of Me
4 users Björk - Army of Me
4 users Björk - Army of Me
4 users Björk - Army of Me


Music Video Links

The Gate

Stonemilker

Hidden Place

It's in Our Hands

Family

All Is Full of Love (vide

Venus as a Boy

Alarm Call

Hyper-balladArtist Biography
Available in:
Björk Guðmundsdóttir (født 21. november 1965) er en islandsk artist og låtskriver.

Björk fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1988 sammen med gruppen The Sugarcubes, men hun startet sin karriere allerede som 11-åring da hennes pianolærer sendte inn en demo til en radiostasjon. Björk fremførte en coverversjon av Tina Charles sin «I Love To Love» på demoen. Den ble spilt på radiostasjonen, og et lokalt plateselskap fattet interesse for henne. Året etter, i 1977, ga Björk ut sitt første soloalbum. Det selvtitulerte albumet ble meget populært på Island.

I årene som fulgte var hun medlem av diverse grupper, stort sett innenfor rock- og punk-sjangerene. I 1986 ble hun med i The Sugarcubes, samtidig som hun fikk sin første sønn. Gruppen ble oppløst i 1992.

Foruten at Björk ga ut Björk i 1977, ga hun i 1990 ut albumet Gling-Gló. Det var likevel først i 1993 at hun fikk sitt definitive gjennombrudd som soloartist. Sammen med produsent Nellee Hooper lagde hun albumet Debut som ble meget godt mottatt i hele verden. Blant annet kåret NME det til årets album. Björk sin musikalske stil var nå forandret fra pop/rock-preget fra tiden i band, til mer eksperimentell elektronisk musikk, dominert av hennes karakteristiske stemme.

I årene som fulgte fikk Björk stadig mer internasjonal anseelse. Hun har jobbet med forskjellige produsenter på sine album samtidig som hun selv er svært aktiv i både produksjonen og miksingen, noe som gir albumene en identitet. Konsertene hennes er kjent for å være meget spektakulære.

Björk har også samarbeidet med Madonna og skrevet tittelsporet til hennes plate Bed Time Stories. Ved siden av har hun også samarbeidet med Tricky, Goldie, Evelyn Glennie, Zeena Parkins. Musikken hennes har også blitt mikset av en rekke kjente artister, som for eksempel Skunk Anansie og Graham Massey for å nevne noen.

Hun er også kjent for å jobbe med svært kreative personer når hun lager musikkvideoer, og av den grunn har hennes videoer fått mye oppmerksomhet; både ved å være gode håndverk, samt ved å være provokative. Hun har eksempelvis jobbet med Spike Jonze, Chris Cunningham og Michel Gondry.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
06th Oct 2022

Socials


Streaming


External Links