Album Releases view
= (2021)
÷ (2017)
x (2014)
+ (2011)
Want Some? (2007)
+20 Extra releasesData Complete
100%

Members
1 Male

Origin
Halifax, England

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Philosophical

Born

1991

Active
2010 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
7 x Ed Sheeran - The A Team
6 x Ed Sheeran - Thinking Out Loud
5 x Ed Sheeran - Photograph
5 x Ed Sheeran - I See Fire
4 x Ed Sheeran - I See Fire


Music Video Links (YouTube)

Antisocial

Small Bump

Overpass Graffiti

I See Fire

Happier

Castle on the Hill

Shivers

Put It All on Me

PerfectArtist Biography
Available in:
Ed Sheeran (1991. február 17. Suffolk –) brit énekes, dalszöveg író. Születési neve Edward Christopher Sheeran. Magyarországon még kevésbé ismert, de a hazájában már egyre nagyobb sikere van. A sikert leginkább az első toplistás dalának a „The a Team”-nek köszönheti ami a brit slágerlistán egészen a 3. helyig jutott. Leginkább az akusztikus dallamokat képviseli és jelenleg az Atlantic Recordsnál munkálkodik. A mostanában megjelent kislemezeivel mint például a 'Lego House' c. dalával ismét hatalmas sikereket ért el, leginkább az Egyesült Királyságban és Európában. 2012. február 21-én zajlott le Londonban Nagy-Britannia legnevesebb zenei eseménye, a BRIT Awards. A 2012-es díjátadón is a legjobb brit és nemzetközi előadók küzdöttek meg a trófeákért. A legesélyesebbként Ed Sheeran indult négy jelöléssel, őt követte Jessie J és Adele három-három jelöléssel.
A díjátadó legnagyobb nyertesei végül Ed Sheeran és Adele lettek, két-két díjjal. Legjobb brit férfi előadó: Ed Sheeran; legjobb új brit előadó: Ed Sheeran
Minden évben egyszer dalírókat díjaznak az Ivor Novello-díjátadón. Itt kivételesen a dalok szövegeit értékelik, nem pedig a magát a zenét. A legjobban megírt dal dalszövege díjat a feltörekvőben lévő Ed Sheeran kapta a The A-Team című zeneszámáért, amivel egy újabb szobrot vett el Adele-től, a Florence and the machine Shake it out a másik nagy vesztes.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 9 years ago
Saw an epic concert from him at Brixton Academy a while back. Full of teenage girls but he is a brilliant performer even for the older crowd.


Status
Unlocked
Last Edit by zag
07th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links