Artist Name
Faithless

(6 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Album Releases view

All Blessed (2020)

The Dance (2010)

To All New Arri... (2006)

No Roots (2004)

Outrospective (2001)

Sunday 8pm (1998)

Reverence (1996)


Members
3 Mixed

Origin
London, England

Genre
Electronic

Style
Electronic

Mood
Troubled

Born

1995

Active
1995 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
9 users Faithless - Insomnia
7 users Faithless - God Is a DJ
5 users Faithless - Mass Destruction
4 users Faithless - Insomnia
4 users Faithless - Insomnia


Music Video Links

Insomnia

Salva Mea

Feelin Good

Tarantula

Don't Leave

God Is a DJ

Synthesizer

Mass Destruction

I Need SomeoneArtist Biography
Available in:
Faithless är ett brittiskt band vars musik de själva beskriver som en mix av hip hop och dans. Medan de är mest kända för typiska danslåtar som "Insomnia", "God is a DJ" och "We come 1" så har de producerat album med många olika musikstilar.
De tre huvudsakliga medlemmarna i Faithless är Maxi Jazz, Sister Bliss och Rollo. Jazz är den som gör det mesta rappandet när det gäller texter med stark spirituellt eller socialpolitiskt innehåll. Bliss är den som skapar den mesta musiken, mycket på elektronisk väg men hon spelar också piano, fiol, saxofon och elbas. Rollo är ledaren och producenten i bandet. Sångerskan Pauline Taylor medverkar som vokalist i många av gruppens låtar.
Förutom dessa tre huvudmedlemmar och den återkommande sångerskan så har gruppen använt sig av en gästartist till nästan varje album. Under de två första skivorna var Jamie Catto den fjärde medlemmen i bandet, men valde att sluta efter den andra skivan, Sunday 8PM. Till det tredje albumet, Outrospective så gjorde Zoë Johnston bandet sällskap. På nästa album, No roots, så fyllde LSK[förtydliga] platsen som bandmedlem nummer fyra.
De har också haft flera artister som gjort enskilda låtar tillsammans med bandet. Förutom undantaget Rollos syster Dido som spelade in sin första studiolåt tillsammans med Faithless. Sedan dess har hon hittills varit med på en låt på varje album: "Flowerstand man", "Hem of his garment", "One step too far", "No roots" och "Last this day".
Många trodde att bandet splittrades efter deras turné under mitten av 2005. Spekulationer som startade efter att Rollo hade skrivit: "We set out thinking it would be our last album, feeling maybe we have had our time in the sun". Men så blev det inte, utan snarare tvärtom när bandet presenterade en förlängning av sin pågående turné som därmed sträckte sig till december 2005. Därefter släppte bandet greatest hits-plattan Forever Faithless - The greatest hits, som tog sig till en förstaplats i Storbritannien.
Efter detta samlingsalbum så kom studioalbumet To all new arrivals som i sin tur ledde till både singelsläpp (Bombs) och turné (The bombs tour).


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 2 months ago
RIP Maxi Jazz

zag says: 9 years ago
Excellent band live and some great albums.


Status
Unlocked
Last Edit by zag
24th Jan 2023

Socials


Streaming


External Links