Artist Name
Faithless
(6 users)

Data Complete
90%

Members
3 Mixed

Origin
London, England

Genre
Electronic

Style
Electronic

Mood
Troubled

Active
1995 to Present...

Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows
Artist Retired | No upcoming Live Shows

Artist Biography
Available in:
Faithless was een Britse danceact, geformeerd rondom producer Rollo (echte naam Rowland Armstrong), toetsenist/dj Sister Bliss (echte naam Ayalah Bentovim) en rapper/zanger Maxi Jazz (echte naam Maxwell Fraser) met als bassist Aubrey Nunn. Daarnaast maakten producer/zanger Jamie Catto (tot 1999; eveneens bekend van zijn project 1 Giant Leap) en gitarist Dave Randall deel uit van Faithless. Zangeres Dido, de zus van Rollo, is op verschillende nummers van Faithless te horen.
Hun muziek is doorgaans een mix van triphop, progressive trance, hiphop, pop, club en vaak nog verschillende andere stijlen. Opvallend is dat de line-up van Faithless bestond uit onder andere mensen met gitaren en drums in plaats van bijvoorbeeld enkel een dj met een zanger. Deze samenstelling is zeldzaam in de dancemuziek.
De debuutsingle van Faithless uit 1995, Salva Mea (Save Me), werd een grote hit op de dansvloeren en later ook in de hitparades. In totaal werden er wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van verkocht.
Latere successingles waren Insomnia (1996), God Is a DJ (1998) en We Come 1 (2001). Dat laatste nummer bereikte de tweede plaats in de Top 40, en God Is a DJ bereikte zelfs de eerste plaats. In 2006 had Maxi Jazz een top 2-notering samen met Tiƫsto, Dance 4 Life.
In maart 2011 kondigde Maxi Jazz op de website van Faithless aan dat Faithless stopt na de "Thank You and Goodbye"-tournee.[1][2] De laatste concerten van Faithless, "Passing the Baton", werden op 7 en 8 april 2011 gegeven in Brixton Academy.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

zag says: 6 years ago
Excellent band live and some great albums.


Status
Unlocked
Last Edit by zag: 28/Jun/18

External Links