Artist Name
Muse
(9 users)

Data Complete
90%

Members
3 Male

Origin
Teignmouth, England

Genre
Alternative Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Rousing

Active
1994 to Present...

Record Label

Warner Bros. RecordsMost Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Muse is een Britse rockband uit Teignmouth die in 1994 is opgericht. De band bestaat uit zanger en gitarist Matthew Bellamy, drummer Dominic Howard en bassist Christopher Wolstenholme.
Het eerste studioalbum van Muse, Showbiz, kwam uit in 1999. Singles als Muscle Museum en Sunburn zijn hiervan afkomstig. De band werd in deze tijd vaak vergeleken met een andere Britse rockband, namelijk Radiohead. Origin of Symmetry, hun tweede studioalbum, kwam uit in 2001. Het behaalde de derde plaats in de UK Albums Chart en verkreeg een platina-status. De singles Plug In Baby en New Born behaalden beide de top 20 van de UK Singles Chart.[2]
Twee jaar later verscheen het derde studioalbum: Absolution op 21 september 2003. Dit werd de eerste nummer één-hit van de band in het Verenigd Koninkrijk.[2] De songteksten van het album behandelen complottheorieën en politieke en wetenschappelijke overtuigingen. In 2006 ging de band hiermee door met het voor de Mercury Music Prize genomineerde Black Holes and Revelations, met als hoofdsingle het nummer Supermassive Black Hole. In 2009 verscheen het vijfde studioalbum The Resistance dat nummer één werd in Nederlandse en Belgische hitlijsten. Het meest recente studioalbum, The 2nd Law, kwam uit in september 2012.
De muziek van Muse wordt beschreven als alternatieve rock, progressieve rock of spacerock, en is een mix van (hard)rock met klassieke invloeden die in later werk soms is aangevuld met elektronische muziek. Een ander kenmerk is het bombastische en pretentieuze in de muziek, dat ook terugkomt in de optredens van de band. Bellamy gebruikt vaak zijn falsetstem en schrijft over onderwerpen zoals liefde, complottheorieën, het buitenaardse en politieke kwesties.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by Mcksp
29th May 2021

External Links