Artist Name
Daft Punk

(11 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Releases view

Random Access M... (2013)

Human After All (2005)

Discovery (2001)

Homework (1997)


Members
2 Male

Origin
Paris, France

Genre
House

Style
Electronic

Mood
Happy

Born

1992

Active
1992 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
7 x Daft Punk - Around the World
7 x Daft Punk - One More Time
5 x Daft Punk - Aerodynamic
5 x Daft Punk - Digital Love
5 x Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger


Music Video Links (YouTube)

Around the World

Da Funk

Harder, Better, Faster, S

Get Lucky

Aerodynamic

Derezzed

Technologic

Digital Love

One More TimeArtist Biography
Available in:
Daft Punk is een Frans house- en electroduo bestaand uit Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. Als jonge artiesten werden ze midden jaren 90 plotseling bekend. Samen met artiesten als Laurent Garnier en Motorbass zijn ze pioniers van de Franse dancemuziek en behoort Daft Punk tot de grootste vernieuwers van housemuziek van de late jaren 90 en is het dé groep die de 'French Touch'-house populair maakte.
Daft Punk kent zijn oorsprong in de punkband 'Darlin', die ontstond in de tienerjaren van het duo en die behalve Thomas en Guy-Manuel ook Laurent Brancowitz als muzikant had. Het was geen succes. Het blad Melody Maker noemde in een recensie de band 'a bunch of daft punk' (een zooitje onnozele/slappe punk). De groep viel uit elkaar - Laurent Brancowitz vertrok om door te gaan in de indie-rockband Phoenix - en alleen Thomas en Guy-Manuel bleven over. Samen produceerden ze wat om het vervolgens op een feest aan Orde Meikle en Stuart McMillan van het Soma-label te overhandigen. Samen brachten ze in 1993 hun eerste single uit, The new wave, op het bekende Schotse label Soma, onder de van Melody Maker overgenomen geuzennaam 'Daft Punk'. Deze single werd vrij snel opgevolgd door de eerste hit Da funk.
In 1996 tekenden ze bij het grote Virgin-label, waar hun eerste album Homework op uit kwam, waarop naast Da funk ook onder andere Around the world stond. Ze treden ook toe tot The Mongoloids.
In 1997 kwam Daft Punk met hun eerste liveshow met onder andere de nummers Daftendirekt en Da Funk. Van deze liveshow werd ook een cd uitgebracht, Alive 1997, een 45 minuten durende cd die geleverd werd met een stickervel om het cd-doosje helemaal eigen te maken.
Guy-Manuel en Thomas richtten ieder een eigen label op, respectievelijk Crydamoure en Roulé. Guy-Manuel bracht er als Le Knight Club platen uit, Thomas onder zijn eigen naam. Ook zat Thomas samen met Alan Braxe en Benjamin Diamond achter de groep 'Stardust', die één hit scoorde met The Music Sounds Better With You. Verder produceerde hij de soundtrack van de film "Irréversible".
In 1999 bracht het duo een eerste dvd-videocollectie uit, getiteld D.A.F.T.: A Story About Dogs, Androids, Firemen and Tomatoes, met onder andere een aantal nummers van hun debuutalbum Homework.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 9 years ago
New album is very 70's funky!!

docwra says: 9 years ago
New song with Pharrel is a classic already and its only been released 24hrs Reminds me of staying alive.

dashiki says: 9 years ago
Regardless of how this album goes (although I have high hopes), I'm just desperate to see them on tour!

zag says: 9 years ago
Cannot WAIT for their new album!! one month to go...


Status
Unlocked
Last Edit by Ewiko
31st Jul 2022

Socials


Streaming


External Links