Data Complete
100%

Members
5 Male

Origin
Cleveland, Ohio, USA

Genre
Industrial Metal

Style
Metal

Mood
Confrontational

Born

1988

Active
1988 to Present...

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
NIN

Most Loved Tracks
5 x Nine Inch Nails - Head Like a Hole
5 x Nine Inch Nails - Closer
5 x Nine Inch Nails - The Hand That Feeds
5 x Nine Inch Nails - Hurt
4 x Nine Inch Nails - March of the Pigs


Music Video LinksArtist Biography
Available in:
Nine Inch Nails (forkortet NIN) er et amerikansk industrial rock-band som ble startet av Trent Reznor i 1988. Som produsent, sanger, tekstforfatter og musiker er Reznor det eneste offisielle bandmedlemmet av Nine Inch Nails.[1] Musikken til bandet spenner over en rekke stiler og sjangre, men har allikevel en karakteristisk musikkstil med bruk av elektroniske instrumenter og elektronisk bearbeiding.

Nine Inch Nails hadde i de tidlige årene liten kommersiell suksess, men ble like fullt godt mottatt i undergrunnsmusikkmiljøene. På 90-tallet vant de to Grammy Awards for sangene «Wish» (1992) og «Happiness in Slavery» (1995), og mange av sangene fikk god spilletid på radio. Bandet har til nå solgt over 20 millioner album på verdensbasis, hvorav 10,5 millioner bare i USA. I 2004 rangerte det amerikanske magasinet Rolling Stone Nine Inch Nails som nummer 94 på sin liste over de 100 beste rock-artistene i historien.[2] Til tross for denne anerkjennelsen har Nine Inch Nails vært involvert i flere feider med plateindustrien, særlig i saker som angår Reznors artistiske frihet.

Etter innspillingene av nye album, samler Reznor vanligvis et nytt ensemble for å spille med ham. Disse konsertopptredenene er å anse som selvstendige og uavhengige av Nine Inch Nails' innspillinger i studio. Foruten Reznor på vokal og gitar, er det vanligvis en drastisk endring av oppstillingen mellom hver opptreden.[3]

Det har hittil gått lang tid mellom utgivelsene av studioalbum fra Nine Inch Nails. Mellom de store utgivelsene har bandet lansert flere EPer og remiksalbum. Det siste albumet fra Nine Inch Nails, konseptalbumet Year Zero, utgitt bare to år etter With Teeth, er et unntak i så måte.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by jackyboo
15th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links