Data Complete
100%

Members
5 Male

Origin
Cleveland, Ohio, USA

Genre
Industrial Metal

Style
Metal

Mood
Confrontational

Born

1988

Active
1988 to Present...

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
NIN

Most Loved Tracks
5 x Nine Inch Nails - Head Like a Hole
5 x Nine Inch Nails - Closer
5 x Nine Inch Nails - The Hand That Feeds
5 x Nine Inch Nails - Hurt
4 x Nine Inch Nails - March of the Pigs


Music Video LinksArtist Biography
Available in:
Nine Inch Nails (ook wel afgekort als NIИ) is een industrial rockband uit Cleveland in de Verenigde Staten, opgericht in 1988.

De oprichter, Trent Reznor, is voorman en creatief brein achter de muziek en de uitgebrachte albums. Hij werkt in de studio dikwijls alleen; bij live-optredens wordt hij vergezeld door een complete band die regelmatig van samenstelling wijzigt.

De meeste releases van Nine Inch Nails hebben een zogenaamd 'halo'-nummer, en zijn zo identificeerbaar in chronologische volgorde. Wereldwijd verkocht de band meer dan 20 miljoen albums.[1][2] Het eerste album Pretty hate machine (1989) bevatte de singles "Head like a hole" (dat een hit werd in de Verenigde Staten), "Down in it" en "Sin".

De tweede grote release The downward spiral (1994) is een concept-album en een gevolg van Reznors depressie, vol boosheid, naargeestige teksten en verwijzingen naar sadomasochisme. De bijbehorende video voor het agressieve "Closer" haalde MTV niet ongecensureerd. Het optreden op Woodstock 1994 wordt vaak legendarisch genoemd. Het nummer "Hurt" werd later in 2003 akoestisch gecoverd door Johnny Cash, die kort daarna overleed.

Trent Reznor componeerde na het succes van deze albums de muziek voor het computerspel Quake, werkte aan diverse soundtracks voor films, zoals Natural Born Killers en Lost Highway en deed productiewerk voor onder andere Marilyn Manson en David Bowie, met wie hij samen "I am Afraid of Americans" maakte. Het uitkomen van het derde album, The Fragile (1999) duurde daardoor even, maar het resultaat was wel een dubbelaar. Singles ervan werden "Starfuckers Inc.", "The Day The World Went Away", "Into The Void" en "We're in this together".


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by jackyboo
15th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links