Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Releases view

Midnights (2022)

folklore (2020)

evermore (2020)

Lover (2019)

reputation (2017)

1989 (2014)

Red (2012)

Speak Now (2010)

Fearless (2008)

Taylor Swift (2006)


Members
1 Female

Origin
Pennsylvania, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Energetic

Born

1989

Active
2006 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
6 x Taylor Swift - You Belong With Me
6 x Taylor Swift - Shake It Off
6 x Taylor Swift - Love Story
5 x Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
5 x Taylor Swift - Love Story


Music Video Links (YouTube)

Change

Style

Getaway Car

So It Goes…

22

This Love

Call It What You Want

You Are in Love

End GameArtist Biography
Available in:
Taylor Alison Swift (Reading (Pennsylvania), 13 december 1989) is een Amerikaans zangeres, songwriter, muzikante en actrice. In Nederland werd ze bekend door de single "Love Story". In België was haar eerste grote hit "You Belong with Me". Taylor is geboren op 13 december 1989 in Reading, Pennsylvania, en groeide op in Wyomissing, Pennsylvania, op een kerstbomenkwekerij. Ze is de dochter van Andrea Gardner, een huisvrouw, en Scott Kingsley Swift, een effectenhandelaar, en heeft een jongere broer, Austin. Haar grootmoeder, Marjorie Finlay, was een operazangeres.
Toen Swift in het vierde leerjaar zat won ze een nationale poëziewedstrijd met het drie pagina's lange gedicht "Monster in My Closet". Toen ze twaalf was leerde een computer-reparateur haar drie akkoorden op gitaar spelen. Nadien schreef ze haar eerste liedje, "Lucky You". Op haar twaalfde besteedde Swift een hele zomer aan het schrijven van een 350 pagina's lange roman, die echter nooit is uitgegeven. Ze begon regelmatig liedjes te schrijven. Op school werd ze gepest, en dus besteedde ze haar tijd aan het schrijven van liedjes die een uitlaatklep voor haar emoties waren. Ze begon ook op te treden op lokale festivals en deed mee aan karaokewedstrijden.
Swift ging regelmatig naar Nashville, Tennessee, om met lokale songwriters te werken. Op veertienjarige leeftijd verhuisde ze met haar familie naar Nashville, waarna ze naar de Hendersonville High School ging. De laatste twee jaar van de middelbare graad kreeg ze thuis les. In 2008 behaalde ze haar diploma van het middelbaar onderwijs.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by PJRM68
24th Oct 2022

Socials


Streaming


External Links