Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
4 Mixed

Origin
California, USA

Genre
Hip-Hop

Style
Urban/R&B

Mood
Happy

Born

1995

Active
1995 to Present...

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Black Eyed Peas

Most Loved Tracks
3 x The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
2 x The Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)
2 x The Black Eyed Peas - My Humps
2 x The Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
1 x The Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough


Music Video Links (YouTube)

GIRL LIKE ME

Like That

What It Is

I Gotta Feeling

Meet Me Halfway

The APL Song

Shut Up

Hey Mama

Just Can't Get EnoughArtist Biography
Available in:
The Black Eyed Peas is een Amerikaanse hiphop/house-band uit Los Angeles. De groep bestaat momenteel uit will.i.am, Apl.de.ap, Taboo en Fergie. The Black Eyed Peas werden in 1992 opgericht als Atban Klann door will.i.am, Apl.de.ap en Dante Santiago, onder welke naam ze een contract kregen bij Ruthless Records van Eazy-E. Maar omdat hun teksten te positief en vredelievend waren voor het label werd er nooit een album uitgebracht.
Nadat Eazy-E stierf aan aids in 1995 werd de groepsnaam veranderd in The Black Eyed Peas. Dante Santiago werd vervangen door Taboo, en hun debuutalbum Behind the Front (1998) ontving goede kritieken. Hierna brachten zij in 2000 het album Bridging the Gap uit. De doorbraak kwam met Elephunk, hun derde album, dat werd uitgebracht in 2003. Op dit album hadden ze een nieuwe zangeres, Stacy "Fergie", die voorheen optrad bij Kids Incorporated en ook lid was van teenerband Wild Orchid. Zij verving de achtergrondzangeres Kim Hill, die de band in 2000 verliet.
Van het album Elephunk verscheen het anti-oorlogslied Where is the love?, dat hun eerste grote hit werd in veel landen (2003). De band had meer succes in Europa dan in hun thuisland. Gedurende hun tournee in Aziƫ in 2004 werd het levensverhaal van Apl.de.ap verteld in een wekelijkse Filipijns televisieserie onder de naam Maalaala Mo Kaya (Will You Remember). Hierin werd verteld over zijn kindertijd in Pampanga, een plaats in de Filipijnen, voordat hij op 14-jarige leeftijd zijn familie verliet om naar de Verenigde Staten te gaan om daar een betere toekomst te kunnen krijgen. Het refrein in The Apl Song is geschreven in Tagalog, de officiƫle taal in de Filipijnen. Het nummer vertelt het levensverhaal van Tagoo. De Filipijnse tekst en de melodie van het nummer is gebaseerd op het nummer Balita van de Filipijnse folkgroep Asin uit de jaren 1970-80. Van het nummer werd een exclusieve video voor de Filipijnse fans opgenomen ten tijde van hun tournee.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

beerzone says: 8 years ago
Wikipedia lists the Black Eyed Peas as Hip-Hop in the first Genre category. Please consider revising. "Genres Hip hop, R&B, dance" They are popular, but popular is not a style or genre. They are a hip-hop band.


Status
Unlocked
Last Edit by Csaba85
22nd Dec 2020

Socials


Streaming


External Links