Artist Name
Eminem
(7 users)

Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
Detroit, Michigan, USA

Genre
Hip-Hop

Style
Urban/R&B

Mood
Angry

Born

1972

Active
1996 to Present...

Record Label

Aftermath Music



Alternate Name
Marshall Bruce Mathers III


Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Eminem (St. Joseph (Missouri), 17 oktober 1972), artiestennaam van Marshall Bruce Mathers III, ook wel Slim Shady genoemd, is een Amerikaans rapper, producer en acteur.
De vader van Mathers ging weg van huis toen zijn zoon nog maar 6 maanden oud was. Mathers en zijn moeder verhuisden regelmatig en Mathers wisselde vaak van school.[bron?]

Mathers wilde toen hij zeven was graag een stripfiguur worden. Hij tekende zelf ook en ondertekende zijn tekeningen altijd met m&m. Die "m&m" kwam van zijn echte naam, Marshall Mathers. Hij wilde een stripheld worden omdat hij dan alles aankon en niet meer bang hoefde te zijn.

Een oom van Mathers, Ronnie, gaf hem een cassettesingle met rapmuziek. Dit was een cassette van de single "Reckless" van Ice-T. Hij werd geïnspireerd door onder andere LL Cool J en de Beastie Boys. Deze oom pleegde later zelfmoord. Dit was een enorme tegenslag voor de jonge Mathers. Mathers refereert later in zijn nummer Cleanin' Out My Closet aan deze gebeurtenis. Tevens maakt Mathers in het nummer "Stan" een verwijzing naar zijn overleden oom.

Toen Marshall nog op school zat, las hij in zijn vrije tijd woordenboeken om zijn woordenschat te verbeteren. Hij schreef ook woorden onder en naast elkaar en noemde het 'stocking ammo' ('munitie verzamelen'). Deze woorden bewaart hij nog steeds in een doos, wat hij liet zien in een 60 Minutes-interview.
Zijn eerste debuut, Soul Intent, waar maar 500 kopie├źn op de wereld van zijn, werd alleen op cassette uitgegeven en werd alleen gratis uitgedeeld op zijn eerste concert. Zijn moeder heeft later de laatste cassettes naar een benzinepomp gebracht om ze daar te verkopen. Zijn eerste soloalbum (oorspronkelijk uitgegeven op vinyl en cassette, daarna alleen nieuwe uitgegeven bootlegs), Infinite (1996), werd kort daarna uitgebracht. Maar "Infinite" werd een flop en had weinig succes. Hij herschreef enkele songs, waarna zijn succes begon. Met zijn tweede album kreeg hij meer bekendheid. Hij werd mede bekend in het ondergrondse hiphop-milieu om zijn tekenfilmachtige stijl en het feit dat hij blank is (wat niet veel voorkomt in de wereld van de rap, die op dat moment toch gedomineerd werd door de Afro-American hiphoppers). Nadat Dr. Dre een van zijn demo's hoorde, werd hem een platencontract aangeboden.


Wide Thumb


Clearart


Fanart



Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by laurent94jbl1
03rd Oct 2021

External Links