Artist Name
Eminem
(7 users)

Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
Detroit, Michigan, USA

Genre
Hip-Hop

Style
Urban/R&B

Mood
Angry

Born

1972

Active
1996 to Present...

Record Label

Aftermath MusicAlternate Name
Marshall Bruce Mathers III


Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Marshall Bruce Mathers III (1972. október 17.),[1] művésznevén Eminem (stílusosan EMINƎM), alteregójaként Slim Shady amerikai rapper, zeneproducer, dalszerző és színész. Eminem népszerűsége miatt a D12 nevű csapata is ismert lett mainstream körökben. Amellett hogy oszlopos tagja a D12-nek, ő képzi a Bad Meets Evil hiphop duó felét, a Royce da 5’9” nevű rapperrel. Eminem az egyik legkelendőbb előadó a világon, és a legtöbb lemezt eladott híresség a 2000-es években.[2] Számos magazin sorolta már minden idők legnagyobb előadói közé, köztük a Rolling Stone is, melynek Minden idők 100 legnagyobb előadója nevű listáján a 83. helyen végzett.[3] Ugyanez a magazin a Hiphop Királyának nevezte.[4] A D12-vel és a Bad Meets Evil-el való munkáit beleértve összesen tíz listavezető albuma volt a Billboard 200 listán. Eddig több mint 42 millió dalt és 41 millió albumot adott el az Egyesült Államokban[5] és közel 91 millió albumot világszerte.[6]

Megalapította saját kiadóját Shady Records néven, Paul Rosenberg nevű menedzserével. Shade 45 elnevezéssel saját rádióállomása van. Színészi pályafutását 2002-ben kezdte a 8 mérföld című hiphop dráma filmben. Ennek következtében Oscar-díjat nyert a Legjobb Eredeti Filmdal kategóriában, így ő lett az első rap előadó aki megnyerte ezt a díjat.[7] Szintén főszereplője lesz a Shady Talez és a Have Gun, Will Travel című alkotásoknak, melyeket előreláthatólag 2013-ban mutatnak majd be. Ezen kívül feltűnt kisebb szerepekben a Balhé a mosodában (2001), a Ki nevet a végén? (2009) című filmekben és a Törtetők című televíziós sorozatban.
Eminem Marshall Bruce Mathers III néven született 1972. október 17-én, Saint Joseph városában, Missouri államban, Deborah R. (Nelson) Mathers-Briggs és Marshall Bruce Mathers, Jr. egyetlen gyermekeként.[8] Skót,[9] angol, német, svájci, lengyel, luxemburgi felmenőkkel rendelkezik.[10] Apja elhagyta a családot, amikor ő 18 hónapos volt, ezután az anyja egyedül nevelte. 12 éves korától anyjával folyamatosan költözködtek Missouri különböző városaiba (Saint Joseph, Savannah és Kansas City településeket beleértve),[11] mielőtt letelepedtek volna Warrenben, Michigan államban, majd Detroitban, immár véglegesen, Mathers tinédzserkorában.[12]

Gyerekként Marshall kifejezett érdeklődést mutatott a történetmesélés felé, emellett képregényrajzoló szeretett volna lenni, mielőtt felfedezte a hip hop-ot.[13] 11 éves korában anyai nagybátyja, Ronald „Ronnie” Nelson megmutatta neki Ice-T Reckless című kislemezének egy másolatát,[13] majd miután hozzájutott a Beastie Boys Licensed to Ill nagylemezéhez tinédzserként, Mathers komolyabban elkezdett érdeklődni a zene iránt, 14 évesen, amatőr rapperként, M&M művésznéven csatlakozott a Bassmint Productions nevű csapathoz és megjelentették második EP-jüket, Steppin' Onto The Scene címmel. Később lecserélték a nevüket Soul Intent-re, és 1995-ben kiadták első kislemezüket, a Fuckin' Backstabber-t, a Mashin' Duck Records gondozásában.[1] Bár beiratkozott a Lincoln High School-ba, Warrenbe, gyakran vett részt freestyle versenyeken a már megszűnt Osborn High School-ban, Detroit keleti részén.[14] Annak ellenére, hogy jól szerepelt a versenyeken egy afroamerikai műfajban, nevet szerzett magának az underground hiphop körökben.[1][8][15] Miután meg kellett ismételnie kétszer a kilencedik évfolyamot iskolakerülés miatt,[16] kirúgták az iskolából 17 éves korában.

1991-ben, nagybátyja Ronnie öngyilkos lett (egy sörétes puskával fejbe lőtte magát). Marshall nagyon közel állt nagybátyjához, ezért teljesen leépítette az eset; emlékére tetoválást is csináltatott: bal felkarjánál látható a „Ronnie R.I.P.” felirat.[17] Ronnie-ról a Stan, Cleanin' Out My Closet, My Dad's Gone Crazy dalokban is említést tesz.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by laurent94jbl1
03rd Oct 2021

External Links