Artist Name
Metallica

(10 users)
Data Complete
100%

Members
4 Male

Origin
Los Angeles, USA

Genre
Thrash Metal

Style
Metal

Mood
Angry

Born

1981

Active
1981 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
9 x Metallica - Master of Puppets
9 x Metallica - Enter Sandman
7 x Metallica - One
6 x Metallica - The Unforgiven
5 x Metallica - Nothing Else Matters


Music Video LinksArtist Biography
Available in:
Metallica is een van de succesvolste metalbands uit de Verenigde Staten. Metallica bestaat uit vier leden en werd opgericht begin jaren 80 van de 20e eeuw in Los Angeles door de Deen Lars Ulrich en de Amerikaan James Hetfield. De band heeft sinds zijn ontstaan meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn albums verkocht, waarvan het laatste in 2011 uitkwam onder de naam "Lulu", met Lou Reed. Het laatste werk dat uitkwam, een ep van ongeveer 30 minuten, genaamd Beyond Magnetic, kwam in 2012 uit.
Lars Ulrich plaatste in 1980 in het blad Recycler een advertentie omdat hij samen met gelijkgestemden een metalband wilde starten. James Hetfield reageerde op deze advertentie en spoedig hadden Lars en James hun eerste ontmoeting, maar in de zomer van 1981 werd pas de basis van Metallica gelegd. Lars had met succes geprobeerd in aanmerking te komen voor het leveren van een bijdrage aan Metal Massacre, een Metal Blade-compilatie. Hij moest dus heel snel een band vormen om dit nummer op te kunnen nemen. Lars en James ontmoetten elkaar op deze wijze wederom en een derde persoon, Lloyd Grant speelde leadgitaar.
Hun eerste show vond plaats op 14 maart 1982 in Anaheim. De daaropvolgende maand namen ze de demo No Life 'Till Leather op teneinde mee te kunnen doen aan een concert. Lloyd Grant maakte toen geen deel uit van de groep, maar bassist Ron McGovney en gitarist Dave Mustaine wel. Ze namen vier nummers op: 'Hit The Lights', 'Motorbreath', 'Mechanix' (= het latere The Four Horsemen) en 'Jump In The Fire'. Later dook deze demo als bootleg op en wordt nu gekend onder de titel 'powermetal'. Aan deze vier nummers werden nog 'Seek & Destroy', 'Metal Militia' en 'Phantom Lord' toegevoegd om tezamen de demo 'No Life 'Till Leather' te vormen.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
07th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links