Artist Name
Pink Floyd

(19 users)


Members
5 Male

Origin
London, England

Genre
Progressive Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Dreamy

Born

1965

Active
1965 to 2014

Cutout

Most Loved Tracks
7 x Pink Floyd - Wish You Were Here
7 x Pink Floyd - The Great Gig in the Sky
6 x Pink Floyd - Money
6 x Pink Floyd - Wish You Were Here
5 x Pink Floyd - Time


Music Video Links (YouTube)

The Great Gig in the Sky

Comfortably Numb

Another Brick in the Wall

Shine On You Crazy Diamon

Welcome to the Machine

Time

Comfortably Numb

Money

Wish You Were HereArtist Biography
Available in:
A Pink Floyd 1965-ben, Cambridge-ben alakult angol rockegyüttes. Leginkább progresszív szerzeményeikről, effekt-kísérleteikről, művészi kidolgozású albumaikról, gondolatgazdag szövegeikről és lenyűgöző koncertjeikről váltak ismertté. A Pink Floyd az egyik legsikeresebb zenekar a rocktörténelemben, több mint 300 millió albumot[1][2] adtak el világszerte, ebből 74,5 milliót csak az USA-ban.[3]
Eleinte, az 1960-as évek végén, mérsékelt sikert értek el mint „tudattágító” együttes, a néhai Syd Barrett vezetésével. Barrett elviselhetetlen magatartása miatt távozni kényszerült a zenekarból, helyét David Gilmour vette át. A zenekar számos konceptalbumot vett fel, melyek igazi ékköve az 1973-ban megjelent The Dark Side of the Moon, az egyik legsikeresebb (legnagyobb példányszámban elkelt) s legnépszerűbb album a rocktörténelemben. 1985-ben Roger Waters megszűntnek nyilvánította a zenekart, bár a többi zenész tovább használta a nevet, új albumokat vett fel és turnéra is indultak. Végül megegyeztek: Waters engedélyezte a név használatát és legtöbb dalukat elő is adhatják.
Waters utoljára 2005. július 2-án, a Live 8 londoni koncertjén lépett színpadra korábbi zenésztársaival; ekkor gyűlt össze a Pink Floyd legnagyobb közönsége. 2006. február 3-án Gilmour a La Repubblica című olasz napilapnak adott nyilatkozatában azt állította, hogy a zenekar nem indul turnéra és új albumot sem jelentet meg, bár a tagok folytatják szólókarrierjüket és valószínű, hogy egymás albumain is játszanak majd.[4] A Live 8-hez hasonló fellépés lehetőségét sem Gilmour, sem Nick Mason nem cáfolta.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by whiterus
08th Aug 2022

Socials


Streaming


External Links