Artist Name
Madonna

(4 users)
Data Complete
100%

Members
1 Female

Origin
Michigan, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Happy

Born

1958

Active
1983 to Present...

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Madonna Louise Veronica Ciccone

Most Loved Tracks
5 x Madonna - Like a Virgin
5 x Madonna - Like a Prayer
4 x Madonna - Hung Up
4 x Madonna - Hung Up
4 x Madonna - Hung Up


Music Video Links


Upcoming Live Shows
No upcoming Live Shows

Artist Biography
Available in:
Madonna, eg. Madonna Louise Veronica Esther Ciccone Ritchie, född som Madonna Louise Ciccone 16 augusti 1958 i Bay City, Michigan, USA, amerikansk-italiensk sångerska, låtskrivare, dansös och skådespelerska.

Madonnas mamma, Madonna Fortin, avled i bröstcancer, bara trettio år gammal, då Madonna var fem år. Efter hustruns död anställde pappan, Silvio Ciccone, en hushållerska som han senare gifte sig med. Pappan lät alla barnen ta musiklektioner, men Madonna ville hellre ha balettlektioner än pianolektioner och hon visade sig vara en duktig dansös, vilket senare ledde till att hon fick ett dansstipendium till University of Michigan. Hon lämnade dock skolan efter en termin för att åka till New York och bli dansös där. Hennes pappa är av Italienskt ursprung och hennes mamma är av Franskt ursprung.

Hon insåg efter ett tag att hon inte kunde försörja sig som enbart dansös, hon sökte sig vidare till musikaler och fick via en audition kontakt med några franska producenter som lät henne åka till Paris där de skulle göra henne till popstjärna. Madonna valde ändå att återvända till New York där hon spelade trummor och sjöng i ett band som hette The Breakfast Club. I bandet ingick Stephen Bray som hon gjorde flera demoinspelningar med och som samarbetade med Madonna som låtskrivare och producent under stora delar av hennes karriär. 1982 fick Madonna en mindre hit med Everybody när hon lyckades få dj:n att spela demon på ett av New Yorks trendigaste diskotek. Hon fick kontrakt med Sire Records och släppte ett debutalbum med hitsinglar som Lucky Star, Borderline och Holiday.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by laurent94jbl1
24th Sep 2021

Socials


Streaming


External Links