Data Complete
100%

Members
4 Male

Origin
Liverpool, England

Genre
Pop-Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Happy

Born

1957

Active
1957 to 1970

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Beatles

Most Loved Tracks
6 x The Beatles - Help!
6 x The Beatles - Let It Be
5 x The Beatles - Here Comes the Sun
5 x The Beatles - Come Together
5 x The Beatles - Yesterday


Music Video LinksArtist Biography
Available in:
A The Beatles angol rockzenekar volt a rockzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekara, amely 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd lemezt adott el, többet mint bármely más együttes. A művészetek bármely ágát is nézve, kevesen voltak, akik népszerűségükhöz, kritikai elismertségükhöz és széles körű kulturális hatásukhoz mérhetőek.
A Beatles több eladási rekordot is felállított és több mint ötven Top 40-es kislemezük jelent meg. Az első brit zenekar volt, mely folyamatos népszerűségre tett szert az USA-ban, nem kevesebb, mint 27 no.1. helyezett dalt jegyezve csak Nagy-Britanniában és az USA-ban; ennek köszönhetően a Beatles a 20. század legsikeresebb zenekara lett. Az EMI 1985-ös becslései szerint addigra már több mint egymilliárd lemezt adtak el világszerte. „Yesterday” című daluk a modern kori zenetörténet legtöbbször feldolgozott dala (több mint 3000 változata létezik).


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 8 years ago
Sure agreed on that one, I've changed it and relocked

beerzone says: 8 years ago
Wikipedia labels the Beatles as a Rock band first in genre, then pop. I grew up thinking the the Beatles were one of the first Rock n' Roll bands. They popularized Rock music in the UK and USA. There were popular, but not pop music. At least choose "Pop Rock" as the genre.


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
12th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links