Artist Name
Lady Gaga

(3 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Releases view

Chromatica (2020)

Joanne (2016)

ARTPOP (2013)

Born This Way (2011)

The Fame Monster (2009)

The Fame (2008)


Members
1 Female

Origin
New York, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Quirky

Born

1986

Active
2008 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
5 x Lady Gaga - Just Dance
5 x Lady Gaga - Paparazzi
5 x Lady Gaga - Poker Face
5 x Lady Gaga - Bad Romance
4 x Lady Gaga - LoveGame


Music Video Links (YouTube)

Million Reasons

Judas

Telephone

Rain on Me

Marry the Night

Monster

Alejandro

I'll Never Love Again (fi

ApplauseArtist Biography
Available in:
Stefani Joanne Angelina Germanotta[1] (New York, 28 maart 1986[2]), beter bekend als Lady Gaga, is een Amerikaans zangeres, songwriter, actrice en pianiste. Ze werd bekend door het van haar in 2008 uitgebrachte debuutalbum The Fame afkomstige Just Dance, dat genomineerd werd voor een Grammy Award, en Poker Face, van hetzelfde album, dat een Grammy Award won. In 2009 bracht ze de video-EP The Fame Monster uit, en in 2011 haar tweede studioalbum, Born This Way. Met singles als Bad Romance (2009) en Born This Way (2011) was ze ook succesvol.
Lady Gaga heeft haar naam ontleend aan het nummer Radio Ga Ga van de Britse rockgroep Queen.[3] Lady Gaga werd geboren als Stefani Joanne Angelina Germanotta op 28 maart 1986 in New York. Haar moeder Cynthia (geboren Bissett) was van Frans-Canadese afkomst, de familie van haar vader Joseph Germanotta, een internetondernemer, kwam oorspronkelijk van Siciliƫ. Stefani is de oudste van twee kinderen. Haar zus Natali werd geboren in 1992. Hoewel ze in een welvarend gezin in het rijke Manhattan's Upper West Side opgroeide, benadrukt Lady Gaga dat haar ouders beiden uit de lagere sociale klasse afkomstig waren en dat ze voor alles wat ze hadden, hard hadden moeten werken.
Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste tekende ze een contract bij Interscope Records, waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor de Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universe-verkiezing.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
11th Jul 2022

Socials


Streaming


External Links